17. sep
 
Byutvikling med utbyggerprofitt som ledesnor

Publisert: 20.des.2018 15:55
Oppdatert: 20.des.2018 16:04

Hamar kommunestyre har bestemt at utbyggingen av kvartal 54 skal gå etter de planene utbyggerne har ønsket. By og bygdelista, Ap og Høyre frontet utbyggerinteressene på tvers av vedtatte og gjeldene plandokumenter og på tvers av faglige innspill gitt av firmaer kommunen har betalt for å gi gode råd.

Politikerne har sett bort fra alle faglige innvendinger og forholdt seg til utbyggernes behov for å tjene penger på utbyggingen. De forsvarer seg med at vi trenger fortetting i sentrum for å oppnå målsettingen om en by med flere innbyggere og mer miljøvennlig byutvikling.

Det de oppnår med dette vedtaket er å skyve barnas og de unges interesser bakover i prioriteringen når det gjelder utvikling av bysentrum, de ser bort fra behovet om å legge premissene for en sentrumsutvikling som gjør byen spennende og attraktiv, her skal flest mulig boliger inn på minst mulig areal. De later ikke til å ha fått med seg at det kan bygges mye innenfor de rammene som byplanen legger.

Ordfører Einar Busterud og flertallet i kommunestyret har gitt utbyggerne akkurat den julegaven de ville ha, en betydelig verdistigning på arealer i sentrum og ett fritt fram for å gå på tvers av det godt funderte planarbeidet som tidligere er gjort. De som ikke får noe drahjelp fra politikerne er de som vil ha boligbygging med sosial profil eller billigere inngangsbillett til boligmarkedet for førstegangsetablerer. Forhåpentlig var dette en del av det politiske testamente til den sittende Regnbuealiansen, ikke en søknad som gir fornyet tillit ved kommunevalget 2019.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke