Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Byutvikling og dobbeltspor

Publisert: 12.apr.2018 15:26
Oppdatert: 12.apr.2018 15:29

Min tidligere gode nabo, Øystein Krogsrud, har sterke meninger om Hamars byutvikling, og særlig om jernbanens plassering, og dobbeltsporets trase gjennom byen. Det har han full rett til, det skulle bare mangle.

Nå mener han kanskje at en gubbe på flereogåtti, og som attpåtil har hatt hele sitt yrkesaktive liv nettopp på jernbanen, kan holde kjeft. Men jeg påberoper meg likevel, i likhet med Øystein, retten til å ha ei mening. Jeg har gleden av å ha opplevd livet i Hamar sentrum lenge før han ble født, og kan sammenligne med i dag, og se hvor stusselig det har blitt. Ta vekk bilen, stasjonen, og dermed toget, så blir det fullkomment. Jeg mener å ha lest at det også planlegges enda et kjøpesenter i utkanten av byen, og det vil være til stor hjelp.

Tror han at strandsona da vil bli liggende urørt? Nei, da kommer Buchardt og likesinnede. Om de ikke direkte tar seg til rette, vil Hamars politikere sørge for at de får det som de vil, og da blir det ikke enetasjes bebyggelse som vil dominere. Da blir det ikke mye å se av Mjøsa, enten det er fra Strandgateparken eller fra lengre bakover i sentrum.

Jeg tror som før at hvis det noen gang blir et dobbeltspor gjennom Hamar, noe jeg tviler sterkt på, vil det følge omtrent dagens trase. Slik det ser ut nå, vil dobbeltsporet stoppe sør for Hamar, og fortsette godt nord for byen. Det er ikke uventet. Hvem kan være med å bruke milliarder av kroner på et prosjekt som er så omstridt?

Jeg har stilt spørsmålet før, uten å få svar, men jeg stiller det igjen: Hvordan kan det bygges en ny stasjon, et større stasjonsområde, tilsvinger til de forskjellige banestrekningene, og attpå til en ny bydel i et område der det er kjempet i ti tolv, ja kanskje femten år, bare for å få utvide E 6 med ei ekstra fil, i et område, for å sette det på spissen, der det finnes noen sommerfugler og kanskje noen større fugler, som ikke må forstyrres.

Øystein Krogsrud kommer sikkert til å komme med en kommentar til dette innlegget kanskje allerede i morgen, men det kommer jeg ikke til å svare på. Det er vel lite som er mer kjedelig enn den debatten, delvis både usaklig og ufin, som har foregått ikke minst på HAs debattsider i flere år, og den siste tida, mellom Øystein Krogsrud og andre med litt andre meninger.

Når alt kommer til alt betyr det ingen ting hva hverken Øystein Krogsrud eller jeg mener. Jeg har sagt hva jeg mener, og ferdig med det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke