hacklink
18. sep
 
Byutviklingen i Hamar

0
Publisert: 10.apr.2015 04:00
Oppdatert: 10.apr.2015 06:31

Byutviklingen i Hamar, er for tiden et omstridt tema. Det ser ut for at det er to hovedtemaer som skiller seg ut i debatten. Nr. 1 er å få den stygge, larmende jernbanen bort fra strandsonen.

Nr. 2. Helst gjemme jernbanen under jordoverflaten. Få den vekk, slik at verken fastboende eller turister må plages med synet av at byen har et så miljøvennlig fremkomstmiddel som utgjør kort reisetid til hovedflyplassen og til hele kloden.

Et tredje ønske for by utviklerne er å bygge masse høyblokker i strandsonen mellom Espern og Tjuvholmen Hvordan blir det da med den frie utsikten mot Mjøsa, Helgøya og Nes? Og så heter det visst at god byutvikling., det er å få fjernet en svær rekke med godt etablerte bedrifter på vestsiden av Vangsvegen, mellom meieriet og Skeidar, for å gi plass til en rekke med fem etasjers boligblokker. Jeg undres på om alle de som bor på østsiden av Vangsvegen syns dette er en god byutvikling.

Jeg tror mange hamarsinger vil foretrekke å få sine bilrelaterte interesser dekket så bynært som mulig istedenfor at de må dra langt oppi Nydal, bare for å skifte en lyspære eller vindusvisker. Det virker som om byutvikling er hovedsaklig å bygge mest mulig høye boligblokker. Jeg bare spør.

For å utvikle en levende å attraktiv by er det viktig at det innen bygrensen blir etablert servicebedrifter, så som små bilverksteder, rørleggere, elektrikere, skomakere, skreddere, urmakere, sølv/gullsmeder optikere, frisører tannleger, fortauskafeer og bakere. Dyre/fugl, butikk. Pizzaria, Ostespesial, Pølsespesial eller Sjømatspesial.

Det er forunderlig at de ansvarlige byutviklerne tillater at det blir bygget så stygge byggverk i byen. Jeg tenker da på Lefdalbygget og nordøstfasaden på Ham-Kam-stadions tribuneskur.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke