Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Skremt: Høyres ordførerkandidat Knut Fangberget (til venstre) og BBLs ordførerkandidat Einar Busterud. Skremt?
 
Da Fangberget og Busterud vart skræmt
Innlandet er fortsatt nummer tre på Helse Sør-Østs prioriteringsliste for nye og større sykehusbygg, om vi klarer å samle oss om en sykehusstruktur i området.

0
Publisert: 15.aug.2015 04:00
Oppdatert: 15.aug.2015 04:00

MENINGER

Det var oppklarende for sykehusdebatten at styreleder Per Anders Oksum i Helse Sør-Øst (HSØ) slo dette utvetydig fast i HA 8. august før enda flere lokalpolitikere flyr i alle retninger med dårlig funderte sykehusforslag.

Skræmmer’n er dessverre en saga blott i TV-underholdningen, men det betyr ikke at de lettskremte er borte innen politikken. En løselig påstand om at nye sykehusprosjekter i Telemark og Oslo nå ville komme foran Sykehuset Innlandet, fikk Høyres ordførerkandidat, Knut Fangberget, til straks å hoppe av hovedløypa mot et felles sykehusprosjekt og inn på sidesporet Hamar sykehus. Mer skulle heller ikke til for Einar Busterud i BBL, som riktignok ser ut til å ha forlatt sitt utspill om å rive et stort antall næringsbygg på Midstranda, til å ivre for å bygge ut i Hamar.

Det hele toppet seg med Oddny Prytz (Løten Høyre) som ville bygge nytt sykehus i Løten, et forslag som neppe vekker jubel hos andre enn tekstforfatterne i Nordbygdarevyen.

Noe nytt har ikke skjedd for sykehusplanleggingens framdrift. I all beskjedenhet må jeg få vise til en analyse av undertegnede i HA 23. desember 2009, hvor jeg skrev at en sykehuspost i Tønsberg og en ombygging av sykehuset i Porsgrunn ville komme, basert på en rapport fra Multiconsult som styret i HSØ behandlet 18. desember 2009. Hvis det var dette Fangberget og Busterud lot seg skremme av, burde de jo ha skiftet syn for fem år siden.

Oppklaringen fra Helse Sør-Øst kommer neppe til å gjøre noen forskjell for Fangberget og Busterud. Det er snart kommunevalg, og da handler det om å stå løpet ut. De to kommer til å selge et sykehusprosjekt i Hamar som kun finnes i de to herrers hoder - uten forankring i HSØs prioriteringer. Tross mye skepsis i Oppland noterer jeg at politikerne der i det minste vil at sykehusplanleggingen skal fortsette for å erverve nødvendig kunnskap om framtidens sykehusvalg. Busterud og Fangberget vil ikke en gang ha denne kunnskapen.

Ifølge Busterud har det ikke skjedd noe i sykehussaken på ti år. Den gamle demagogen fornekter seg ikke, men det blir ikke sant om påstanden gjentas. Siden Busterud ikke er å se på styremøtene i Sykehuset Innlandet, kan vi som møter der, opplyse at planleggingen går sin gang. Utviklingsplanen er gjennomført og i øyeblikket er en inne i den såkalte idéfasen.

Sykehusplanlegging tar lang tid, bestemt av strenge statlige planforskrifter. Politisk utholdenhet og tålmodighet må til - også fordi pengesekken ikke er så stor som en kunne ønske. Prosessen ble innledet med dokumentet «Strategisk fokus 2025». Da virker det rart at en først melder seg på for så å hoppe av allerede i 2015.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke