17. sep
 
Dårlig dag tirsdag om 14 dager

0
Publisert: 06.aug.2015 04:00
Oppdatert: 06.aug.2015 07:12

Slik det er i dag må elever planlegge hvilke dager de skal trenge hjelp av helsesøster, fordi helsesøster ikke nok på skolen. På noen skoler er ikke helsesøster mer enn en dag annenhver uke. Problemet med dette er at det ikke er mulig å planlegge når man skal ha en dårlig dag. Jeg kan ikke si at jeg har en dårlig dag, tirsdag om 14 dager, og da vil trenge å snakke med helsesøster.

AUF og Arbeiderpartiet ønsker en helsesøster som er til stede når det trengs. Vi ønsker at elevene skal ha mulighet til å komme inn hos helsesøster den dagen de har behov for det, og ikke måtte vente en uke eller to for en «time». Derfor vil Hedmark Arbeiderparti satse på helsesøstertjenesten. Vi vil blant jobbe for at helsesøster skal kunne henvise til barne- og ungdomspsykiatrien, samtidig vi vil styrke tilbudet i distriktene i Hedmark i dag.

Vi vil også ha forebyggende tiltak mot psykiske lidelser, og sikre barn og unge en rask behandling. En måte vi kan utøve forebyggende arbeid er gjennom å få psykisk helse inn i skolen. Barn og unge burde lære om psykisk helse slik at de får en forståelse for hva psykisk helse er.

Lille Benjamin på 9 år skal kunne gå til helsesøster for og få hjelp før det er for sent. Ingrid på 16 år skal innsikt i hva psykiske lidelser er, slik at hun forstår at hun trenger hjelp med spiseforstyrrelsene. Knut på 18 år skal kunne si til bestekompisen sin at han har en dårlig dag, uten å bli sett rart på.

Tiltakene er nødvendig for at barn og unge skal få en best mulig skolehverdag. Får de ikke dette, vil ikke ting kunne bli bedre.

Leder, AUF i Hedmark, Kandidat Hedmark Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke