hacklink
17. sep
 
Dårlig i Ringsaker
Vannkvalitet.

Publisert: 01.apr.2016 04:00
Oppdatert: 01.apr.2016 09:29

Jeg synes det er merkelig at Ringsaker kommune ikke gjør mer for å få ned nivået av kalk i vannet. For noen år siden klaget jeg på dette overfor kommunen. Like etterpå kom det en mann fra kommunen og fikk med seg ei flaske av vannet fra vår spring på kjøkkenet. Jeg regnet da med at det ikke ville ta lang tid å få svar på hvor stort kalkinnholdet var i vannet. Det gikk over ett og ett halvt år uten svar på vannprøven vår. Da jeg så etterlyste svaret på vannprøven visste de ikke hvor den hadde blitt av.

Les også: Ringsaker har ikke løst vannmangelen

En representant fra kommunen svarte meg på mail at de måler kalkinnholdet ved vannuttaket ved magasinet og der skulle verdiene være ok. Mitt spørsmål blir da om de tar prøver ute i ledningsnettet for å sjekke om verdiene endrer seg? Og hvis svaret er nei, hvorfor tar de ikke stikkprøver?

Vi hadde på den tiden noen som kom og monterte ett avkalkningsanlegg og da de tok prøver av vårt vann med strips de hadde med seg så fikk de sjokk. De hadde aldri vært med på så høye verdier av kalk.

Vi flyttet hit i 2007 og har siden den gang skiftet VVB en gang grunnet kalk. Vi har måttet kaste tre vannkokere, skiftet tre armaturer og måttet kjøpe ny vaskemaskin grunnet kalk. Er dette tilfredsstillende av Ringsaker kommune? Og mener kommunen husstandene i kommunen skal ha slike ekstrautgifter grunnet dette?

Kommunen tar inn millioner i eiendomsskatt. Kanskje kunne de brukte noen av de til å gi innbyggerne bedre vann.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke