Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Dårlig klima- politikk

Publisert: 25.jul.2017 12:33
Oppdatert: 25.jul.2017 12:34

Et møte i Litteraturhuset 16. juni, handlet blant annet om Statens rolle når det gjelder bærekraftig byutvikling. En rekke eksempler viste at staten må lokalisere virksomheter på en måte som bedre bidrar til en bærekraftig utvikling.

Sykehuset i Østfold, som ble plassert mellom Fredrikstad og Sarpsborg uten et effektivt kollektivtilbud, ble trukket fram som et eksempel på dårlig klimapolitikk. Planen for lokalisering av nytt sykehus ved Mjøsbrua havner i samme kategori, og følger ikke planretningslinjene. Klima er en del av bærekraftbegrepet og pådriver nå er målsetningene i Parisavtalen. Kravet om en bærekraftig utvikling er nedfelt i Plan og bygningsloven § 1.1 (PBL).

For å redusere transportbehovene for ansatte, besøkende, pasienter og annen logistikk, må sykehus lokaliseres i eller nær en by og helst nær et godt kollektivtilbud. En kan også se for seg sykehusmodeller hvor transportbehovene prioriteres i større grad enn i dag. I forordet til den regionale transportplanen for Hedmark heter det: «Fylkesrådet mener vi har et felles ansvar for miljøet og en bærekraftig utvikling. Hedmark fylkeskommune må bidra til reduserte klimagassutslipp og at flere deler av miljøpolitikken styrkes.»

Det er viktig å merke seg at regional plan skal legges til grunn for regionale organers virksomhet og for kommunal og statlig planlegging og virksomhet i regionen. Dette er beskrevet i PBL § 8-2 - Virkning av regional plan. Skal Norge nå sine forpliktelser i Parisavtalen, må statlige virksomheter lokaliseres slik at de skaper minimale klimautslipp.

sekretær Interessegruppa Bedre Byutvikling

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke