hacklink
18. sep
SKEPTISK: Heldigvis er det noen få kommersielle radiokanaler som ikke har slått av, skriver Jan Einar Graff. FOTO: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
 
DAB+(Dekning Allerede Borte)
Det virker som om mitt forsøk på gi innlegget en tittel svarer til hva som egentlig skjer med det nye radionettet.

Publisert: 10.aug.2017 10:30
Oppdatert: 10.aug.2017 12:14

På engelsk betyr DAB (Digital Audio Broadcasting) og så er det videreutvikla til med en + i tillegg. På norsk har det i hvert fall etter hva jeg har erfart dårlig dekningskvalitet her hos oss på Hedmarken og mange andre steder i landet.

Vi hadde et velfungerende FM-bånd, men så var det noen lyse hoder som fant ut at Norge må ha dette nye – som eneste land. Betenkelig.

Kostbart blir det også. Nye radioer er kjøpt inn og så skal det installeres adaptere i bilene osv. Heldigvis er det noen få kommersielle radiokanaler som ikke har slått av og flytta over på DAB+. Noen av dem holder igjen fordi de står i ferd med å miste lyttere – og i neste omgang annonseinntekter.

Ja ja – vi svelger vel den ekstra utgiften også som så mye annet.

I mitt pensjonistliv har jeg litt av hvert å fylle dagen med. Det har det siste året bestått i å være byggherre for vårt nye hus, stått for planeringsløsninger, legging av grøntarealet, klipping med traktorklipper og beising av huset og to nye garasjer.

Radio er et fint underholdningsmedium med litt løst snakk, musikk og nyheter hver time. FM og P1 har fulgt meg i mange år. Og i mine uteaktiviteter har jeg benytta hørselvern med radio i.

Nå fra januar da NRK slukker det ene og det andre FM-båndet i landet, ja så anskaffa jeg meg nytt hørselvern med FM, DAB+ og AUX.

Jo da FM – på de kanalene som fortsatt er oppe, kommer det super lyd. Så slår jeg over på DAB+ og søker opp P1 Hedmark/Oppland. Stående med beisekosten kommer lyden inn øret. Påfører beisen på veggen. Bøyer med ned – og vips er sendinga borte.

Reiser meg opp i vertikalen igjen og etter en stund så er sendinga tilbake. I tillegg til vekslende vær om dagen – har vi her på Tangen vekslende forhold i Digital Audio Broadcasting. Og vi er ikke alene om det.

Leste ett eller annet sted at NRK setter opp flere omformere rundt om i landet etter klagestorm.

Vet det er innført – men allikevel – var dette lurt?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke