hacklink
18. sep
Ulike størrelser: Det er nødvendig å frigjøre seg fra temaet hvor gamle folk er.FOTO: NTB SCANPIX
 
Dagens ungdom i øst og vest
Etter diverse meningsmålinger om hva folk mener om hvor toget skal gå i framtida, så har ungdommen nærmest blitt hyllet av Østfolket som de vi burde lytte mest til.

Publisert: 20.des.2018 15:56
Oppdatert: 20.des.2018 16:02

De som har bikket 60 år har tilsynelatende ikke hatt den samme status i Østleiren. Her heter det imidlertid, litt forsonende, at de over 60 som støtter en flytting av jernbanestasjonen ut av sentrum og ut på landet, er ungdommelige til sinns og er på ungdommens side i denne kampen. Sånn umiddelbart så høres ikke det dumt ut, selv om erfaring i slike sammenhenger ikke er det minst nyttige vi vet om.

På den annen side har vi de som har rundet seksti år i Vestleiren. Disse er framstilt som opphengt i fortidens ideer, gamlinger som har tenkt de tankene de har tenkt å tenke her i livet. De er rett og slett utgått på dato, skal vi tro den gjengse tonen i debatten på sosiale medier.

Som ett av de få områdene her i livet jeg har kunnskaper om, der erfaring er menneskets viktigste referanse og veileder, så synes dette ikke å være tilfellet når det gjelder beliggenheten til byens sentrale knutepunkt. Det er ungdommen som vet mest om dette, ferdig snakka.

Og det er jo mulig, for alt det jeg vet.

Men inne i denne debatten så har det befunnet seg noen ungdommer som har foretrukket Vest. Av mange grunner. Disse ungdommene i Natur og Ungdom har meldt seg ut av debatten fordi de har blitt hetset av Østtilhengere, av sinte middelaldrende menn. Prisverdig nok så har Øystein Krogsrud i Nå Eller Aldri tatt et oppgjør med dette, ifølge HA.

For å få en endelig slutt på dette, så må debattantene frigjøre seg fra temaet hvor gamle folk er og hva de måtte mene. De må rett og slett begynne å respektere alle på lik linje som mener noe om offentlige anliggender. Uansett om det gjelder atombomber, Hamar flyplass, kommunevalg, Klukhagan, jordvern eller stasjonsplassering. Eller for å si det på en annen måte: Hvis vi vektlegger lite hva folk på 60-70 år mener og bidrar med for å få stanset forurensning av kloden, så vil dette gå til helvete. Og det var jo ikke dit vi ville?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke