hacklink
18. sep
 
Dagsenteret på Prestrud

0
Publisert: 24.mar.2015 04:00
Oppdatert: 24.mar.2015 07:02

Olaug Qvigstad stiller et spørsmål til meg i onsdagens HA. Det takker jeg for, det er alltid hyggelig med respons. Det Qvigstad spør om er hvorfor dagsentertilbudet på Prestrud har blitt redusert. I og med at jeg har ikke har stått på kommunens lønningsliste de siste årene, måtte jeg sjekke årsaken selv også. Og jeg fikk til svar at årsaken er en kombinasjon av mange sykmeldte og at det skal spares penger. Men jeg har uansett ingen problemer med å skjønne at det oppleves både negativt og trist for brukerne.

Årsaken er nok ikke først og fremst kommunens gjeld, slik som Qvigstad antyder. Derimot at Hamar bruker for mye penger på den daglige driften. Det er også konklusjonen i en utredning som Agenda utvikling har laget for kommunen. Men den sier også at når det gjelder pleie- og omsorgstjenester driver ikke Hamar spesielt dyrt målt mot sammenlignbare kommuner.

Det er riktig at kommunens gjeld har økt. På den andre siden har utlånsrentene gått kraftig ned. Norske kommuner låner nå til ca. 1,5 prosent rente, og med en prisstigning på i overkant av to prosent er det i øyeblikket faktisk «lønnsomt» å ha gjeld. Det er over 200 år siden vi har hatt så lave renter i Norge som nå, vi skal ikke gå mer enn sju år tilbake i tid før den var fire ganger så høy.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke