16. sep
 
De 3 - 6 byer rundt Mjøsa

Publisert: 01.feb.2019 14:03
Oppdatert: 01.feb.2019 14:18

Som HA beskrev for noen dager siden, kan Moelv utvikles til en by hvis de større planlagte sykehusenhetene blir etablert der. Det er «De tre byer» rundt Mjøsa (Hamar, Lillehammer og Gjøvik) som betegnes som byer, med Hamar som størst av disse. Så kommer de seks «småbyene» Brumunddal, Moelv, Rudshøgda, Raufoss, Nydal/Olrud og vi tar også med Stangebyen, som til sammen dekker nordre halvdel av Mjøsa med en avstand 15-20 km i snitt mellom disse. Har så vidt fått bilen i 6. gir før ny 50-sone.

En kan raskt regne ut fra et øko/miljø-forurensningsregnskap at det ikke er nødvendig eller ønskelig med vesentlig større urbanelementer og etableringer, sykehus, kulturtilbud, hoteller, flyplass(?), administrasjon, finanssenter/storhandel i alle disse byene. En slik utvikling bidrar sterkt til at trafikken på den nye E6 blir unødvendig betydelig økt. Hamar kan nå tilby det aller meste av disse urbantiltakene. Kjære politikere: Løft blikket og støtt mer opp om ordfører Einar Busteruds kamp om sykehus i Hamar til det beste for regionen!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke