15. sep
 
De fleste som vil lide er palestinere

Publisert: 02.aug.2018 14:24
Oppdatert: 02.aug.2018 14:34

Bernt Wold mener at Hamar Kommune gjorde et voksent vedtak 20 juni, da de vedtok å boikotte varer fra det de kaller okkuperte områder i Israel. Ifølge de som de mener de hjelper med dette, gjelder det hele Israel. De fleste som vil lide av slike boikotter er de som kalles palestinere, så hva er voksent med en slik falsk hjelp?

Les også: Hamar. ta avstand!

Palestinaaraberne og Hamar kommune er nok de som vil merke det mest. Og de som har skrevet under på en appell til kommunen om dette, hvilken kunnskap har de om lovlige eller ulovlige bosettinger i gjeldende område? Bernt Wold skriver videre om en fredelig norsk båt med medisinsk utstyr og fredelig mannskap om bord som ble kapret av Israel. Om de var fredelige så var iallfall ikke hensikten med ferden fredelig. Og de hadde tydeligvis ikke noen hast, siden de anløp over 20 havner før de satte kursen mot Gaza. Den var også ulovlig, for Palmerkommisjonen som jobbet på oppdrag fra FNs generalsekretær, fant i 2011 at blokaden er lovlig etter Folkeretten.

Derfor bør Bernt Wold revurdere hvem som er kriminelle i dette tilfellet, og også sette seg inn i Folkeretten. Hadde de hatt ærlige hensikter, kunne de sendt medisinene med de ca. 250 lastebiler som går til Gaza hver eneste dag. Og siden han nevner humanitær katastrofe, viser det at han ikke vet mye om forholdene på Gaza. De har tilmed hatt råd til å sende tusenvis av raketter, granater og brannbomber over grensa til Israel, og svidd av store områder med kornåkre og skog. Dette skjedde i forbindelse med «den fredelige» marsjen, som mediene kalte det, men som Hamas dirigerte. Når skal vi få gleden av å se, høre og lese sannheten om det som skjer i denne unødvendige konflikten?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke