23. okt
 
Jan Larsens gode intensjoner
Jan Larsen, medlem i Hamar Arbeiderparti, synes åpenbart at den nå famøse rådmannsaken har vært diskutert nok.

0
Publisert: 07.mai.2015 15:28
Oppdatert: 07.mai.2015 15:28

Meninger

Han beskriver i HA 28. april fjerningen og lønnspakken til Kulild som «nødvendig» og «fornuftig». Han beskriver den sittende ordføreren som en slags folkehelt som har tatt støyten fra en vaklende og sprikende opposisjon uten den nødvendige ballast av lederegenskaper, personlige holdninger og integritet.

Dette kan jeg ikke sitte og lese uten å reagere. Her har en mutt ordfører nektet å forklare seg om en sak som er helt åpenbart av interesse for allmennheten og resten av formannskapet/kommunestyret. Han har faktisk enda ikke redegjort for saken. Morten Aspeli har til og med fått krass kritikk fra fylkesmannen for dette, uten at dette har gitt noen ytterligere åpenhet i saken.

Hvorfor måtte Kulild gå? Hvorfor måtte de betale tre millioner kroner fra en presset kommunekasse, fra hardt ervervede skattepenger, for å skifte ut rådmannen? Dette svarer ikke Jan Larsen på, selv om han synes saken er så kjedelig at han ikke ønsker å diskutere den lenger. Han mener øyensynlig at opposisjonen slår politisk mynt på den, og at de må slutte å surve over vannet som rant under broen i fjor.

Jan Larsen er tilstede under «informasjonsmøtet» og sitter og nikker. «Ja, dette er nødvendig. La oss sparke denne mannen og gi ham tre millioner kroner», tenker han i sitt stille sinn, og støtter sin ordfører i tykt og tynt.

Jeg nekter å tro at avsettelsen av Kulild var Aspelis ide. Noe annet enn det som har kommet fram til nå er årsaken for denne avgangen. I denne saken ser jeg på Aspeli som en nikkedukke, en svak mann som gjør som han blir fortalt. Det er ikke rart at han var lettet over at vedtaket under tvil allikevel var lovlig. Det skulle ikke forundre meg om Jan Larsen er en av de som har gitt Morten Aspeli beskjed, og på denne måten vil betale tilbake lydigheten med et ynkelig festskrift over Morten Aspelis skikkethet, fra en Ap-kollega til en annen.

Hele historien får vi antakelig aldri. Men som innbygger i Hamar og som trofast skattebetaler gjennom tiår vil jeg ha meg frabedt denne slags latterlige unnasluntringer som Jan Larsen her kommer med. Rådmannsaken er ikke historie. Den er levende i den forstand at vi fortsatt ikke vet. Den er levende idet en udemokratisk og mørklagt prosess får lov til å gå sin gang gjennom våre lovlig valgte instanser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke