16. sep
 
De må ha en viss redsel

0
Publisert: 01.des.2015 04:00
Oppdatert: 01.des.2015 08:21

Jeg har sett i ettertid at Elisabeth Hals har rett når det gjelder benevnelsen på de som bestemmer retningslinjene på skolenes utdanning, og at det gjelder påmelding til julegudstjeneste og ikke søknad. Jeg beklager at jeg husket, og skrev, feil om dette.

Men når det gjelder det jeg skrev om voksne menneskers redsel for kors og kristendom, jeg nevnte ikke HumanEtisk Forbund her, så er jeg fortsatt i den tro at alle som vil fjerne både kors og kristendom fra vårt kjære land, må ha en viss redsel for dette.

Hvorfor må for eksempel kors fjernes fra et krematorium?

Elisabeth Hals skriver at hun setter trosfriheten høyt, men altså ikke så høyt at hun vil tillate at kristne setter et symbolsk kors i sine bygg for å vise sin tro?

Finnes det andre grunner enn redsel for påvirkning?

Vi så for en tid siden at NRK ikke tålte at en av deres egne bar et lite kors om halsen da hun var på lufta. Var det også på grunn av redsel for påvirkning, mon tro?

Nå kreves det fra UD at de som vil ta imot og losjere innvandrere, må fjerne kors og kristne symboler fra rommene. Skrekken tar tydeligvis overhånd. Og en kan undres om det er muslimene som bestemmer i UD allerede. Eller er det et krav fra humanetikerne?

Heldigvis finnes det fortsatt voksne mennesker her i landet. Rune Edvardsen i Sarons Dal nekter plent å fjerne ett eneste kors, for å motta innvandrere. Disse bør selvfølgelig bli kjent med at det her er kristne mennesker som tar imot dem. Og hvorfor velger de å dra til land som har blitt bygd opp og vært preget av kristne mennesker i århundrer?

Hvorfor ikke dra til de landene som utøver samme religion som dem selv, om de ikke tåler å se et kors? Men det er nok riktig som Abid Raja, stortingsrepresentant for Venstre, sa under en trosfrihetskonferanse i New York, ifølge Dagen: Det er lettere å være muslim i Europa enn å være muslim i muslimske land.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke