hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
De politiske konstellasjonene i Innlandet

Høyres toppkandidat for Innlandet, Kari-Anne Jønnes, trekker opp noen mulige senarioer omkring utviklingen i det politiske landskapet i Hedmark og Oppland etter valget. Naturlig nok tar hun utgangspunkt i at partiene til venstre for Ap vil bli styrket. Her befinner Rødt seg som et klart og tydelig alternativ.

LES Kari-Anne Jønnes' innlegg her.

Det er ikke positivt sett fra Høyre sin side, de vil dra Ap mot sentrum og for å få til dette setter de fokus på Senterpartiets posisjon.

Rødt har noen klare områder vi vil prioritere i regionpolitikken.

Vi vil styrke distriktene og bidra til at det nye storfylket ikke fører til sentralisering og fokusering på Mjøsbyen. Dette vil vi gjøre ved blant annet å synliggjøre og styre primærnæringene sine muligheter.

Rødt vil være et tydelig parti for miljøet, vi vil bedre kollektivtilbudet og senke prisene på buss og tog særlig i distriktene. Vi vil ikke bygge mer veier en det som kan betales over statsbudsjettet uten bruk av bompenger.

Vi vil beholde Eidsiva Energi på lokale hender, ingen fusjon med Hafslund. Eidsiva er stor nok til å skape sin egen fremtid og gjøre sine egne prioriteringer.

Rødt vil ha en sykehusstruktur som tar hensyn til distriktenes behov, vi sier nei til nytt sykehus og ja til å utvikle videre de gode miljøene vi har på lokalsykehusene i Hedmark og Oppland. Sykehusene må få et regionalt eierskap forvaltet av politikere som er ansvarlig ovenfor sine velgere.

Vi vil ha et klart og sterkt samarbeid med fagforeninger og faglag når vi utvikler politikk og tar avgjørelser som forsterker målet om profittfri velferd, nei til økte forskjeller og økt samhandling mellom by og land.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke