Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
De som beveger (begrenser) verden

Publisert: 23.aug.2018 14:22
Oppdatert: 23.aug.2018 15:00

Overskriften er en boktittel og burde vært pensum for alle myndighetsfunksjonærer. Med utgangspunkt i min erfaring som næringsdrivende, bonde og boligutbygger, har jeg etter hvert ganske bred og variert erfaring med offentlig ansatte. I et øyeblikks refleksjon nylig slo det meg plutselig at jeg nesten alltid opplever myndighetsforvalter enten som veldig bra eller veldig dårlig.

I forbindelse med forvaltning og regulering er utgangspunktet at alle skal behandles likt og det naturlige ville være at saksbehandlere også fremstod som ganske like. Med det som utgangspunkt gjorde jeg noen refleksjoner over hvorfor jeg som oftest opplever møter med offentlig ansatte som enten veldig positivt eller veldig vanskelig, frustrerende og nærmest traumatisk.

I og med at over halvparten av landets arbeidsstyrke er ansatt i offentlig sektor og ganske mange utover det igjen på en eller annen måte, helt eller delvis, har et virke som er finansiert over offentlig budsjetter, så kan jo den minste forbedring gjøre store utslag på livsgleden her.

Her er det jeg kom frem til som fellesnevnere på de som oppleves som gode:

• De er strenge, men hyggelig. Alle har respekt for regler og rettferdighet og derfor blir det ikke ubehagelig selv om ting kan oppleves vanskelig og firkantet.

• De kan i tillegg til å si nei også litt om hvorfor det er sånn eller sånn. Det krever at de faktisk forstår regelverket og funksjonen de skal fylle.

• De er hjelpsomme og løsningsorienterte. De tør å komme med forslag til løsninger, i stedet for at du blir overlatt til deg selv med henvisninger til endeløse lover, reglementer og direktiver.

• De har en grunnleggende driv for å gjøre riktig, som er sterkere enn frykten for å gjøre feil og bruker muligheter til å gjøre skjønnsvurderinger.

• De løser problemer fremfor å utnytte muligheter til å skyve dem over på en annen pult.

Hvis du kjenner deg igjen i disse fem punktene er du antagelig en god funksjonær og forvalter av dine arbeidsoppgaver.

Når det gjelder nevnte boktittel så er det en filosofisk betraktning over gode og onde krefter i samfunnsbygging og om hva som motivere konstruktivt kontra hva som motiverer destruktivt. Den er på over 1000 sider, men veldig spennende og sikkert ikke noe problem for funksjonærer og politikere som er vant til fyldige dokumenter og direktiver.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke