hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
De unge bør kurses

Publisert: 02.des.2016 14:41
Oppdatert: 02.des.2016 16:26

Vi har alle fått med oss hvor mye vi unge er opptatt av sosiale medier. Man tilbringer flere timer om dagen, på å sitte bak en telefon eller pc-skjerm. Det tar ubegripelig mye tid og er ikke nødvendigvis alltid en fornuftig bruk av dagen. Joda, noen leser seg kjapt opp på nyheter, eller svarer på meldinger. Men som jeg er sikker på at mange har fått med seg, finnes det apper og nettsider som «Jodel».

På Jodel, har man tidligere lagt ut noe om andre, ofte falske rykter, eller sårbar informasjon. Disse innleggene går ut i nærmiljøet og den som har lagt det ut er anonym. Etter det jeg vet er ikke denne spesifikke appen noe stort problem lenger. Men, uansett, det er ikke slik at Jodel er det eneste stedet slik oppførsel finner sted. Dårlig oppførsel over nett og nettmobbing, er et stort problem.

Selv om Jodel ikke lenger er det store problemet, eksisterer den i aller høyeste grad på andre plattformer. Heldigvis er det ikke så mange som opplever dette. Totalt 15 prosent av barn og unge mellom 9 og 16 år sier at de har opplevd mobbing på nett (medietilsynet). Men de som blir mobbet over nett har ofte veldig lav selvfølelse og sliter kanskje sosialt. Nettmobbingen tar forskjellige former, som for eksempel utestengning, baksnakking, grupper på nett, chatter, eller i form av bilder.

Hva kan vi gjøre for å forebygge nettmobbing? Vi kan sørge for at unge blir kurset eller lærer konsekvensene av nettmobbing tidlig - og dessuten hva som er trygg, bevisst og ansvarlig bruk av sosiale medier. Dette kan skje for eksempel gjennom skole eller foresatte.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke