Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
MØTE: Peter Butenschøn var en lojal møteleder.
FOTO: FINN ARNE ERIKSRUD
 
De utvalgte “eksperter”
I juni 2012 var kommunestyret tydelig på at det ikke ønsket at framtidig dobbeltspor gjennom Hamar skulle følge strandsoneplanen fra 2003, det vil si dagens trase med noe utretting utenfor Strandgateparken.

Publisert: 01.sep.2015 04:00
Oppdatert: 01.sep.2015 08:45

Rådmannen uttalte til HA 28.02.13 at «det er vanskelig å forholde seg til kommunestyrevedtaket». Det har vi sett mange eksempler på! Administrasjonen tok initiativ til flere byutviklingsprosjekter og en mulighetsstudie som hadde som forutsetning at jernbanen fortsatt skulle gå i strandsonen.

Butenschøn var en lojal prosjekt- og møteleder. Under folkemøtene ble ethvert tilløp til å nevne jernbanen som et viktig element innen byutvikling tvert avvist. Det ble håndplukket arkitekter som på forhånd var tydelige på at jernbanestasjonen måtte forbli der den var. Transportøkonomisk Institutt ble hentet inn for å påvirke kommunestyret før trasealternativene skulle drøftes der 29.01.14.

TØI foredro sine velkjente og generelle teorier med favorisering av sentrumsstasjoner. Argumentasjonen har liten relevans her! Administrasjonen burde heller gjennomført en grundig brukerundersøkelse som ville gitt et mer førende vurderingsgrunnlag for stasjonsplassering.

Også i juni i år var kommunestyret tydelig på at en åpen jernbanetrase i strandsonen ikke ville bli akseptert. Jernbaneverket er bedt om å utrede 3 tunnelalternativer. Rådmannen er i gang med å opprette sin egen «ekspertgruppe». Det er ingen grunn til å betvile fagkompetansen til Butenschøn og TØI, men historien er ikke egnet til å skape tillit til intensjonene når disse nå gjenvelges.

Administrasjonen vil ikke at Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar skal delta i ekspertgruppen med den begrunnelse at vi er en «interessegruppe»! Vi er ganske riktig en gruppe som er genuint interessert i å bidra til beste løsning for Hamar og kommende generasjoner og vårt mål sammenfaller med hva kommunestyret ønsker.

Vårt innsyn i sakskomplekset, våre metoder og resultater er berømmet av politikere lokalt og sentralt og stadig flere av Hamars innbyggere. Og Jernbaneverket vil basere sin videre utredning på noen av våre ideer! Vi venter på at også Rådmannen og hans stab skal anerkjenne og bruke vår kompetanse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke