Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Debatt og demokrati

0
Publisert: 06.jul.2016 04:00
Oppdatert: 06.jul.2016 06:43

HA-redaktøren har 4. juli en lederartikkel om klimaet i jernbanedebatten. Jeg føler på mange måter at HA-redaktøren her sitter i glasshus. Nå synes jeg dette grenser til det hysteriske, og et forsøk på å kneble en debatt på en arena som er åpen for folk flest.

Det må være lov å se på denne lederartikkelen med en hvis kritikk. Nå gjelder saken at Morten Aspeli er «skremt bort» fra jernbanedebatten på Facebook, en kanal som etter sigende i lederartikkelen, er den viktigste kommunikasjonskanalen hans. Det er selvsagt synd, men i disse dager er det populært å sjekke Facebookprofilene til folk, og se hva de skriver, og ta dem for det.

Jeg har i så måte sjekket Morten Aspeli. Den siste måneden har Morten lagt ut 63 statusmeldinger på sin Facebookprofil. 8 av disse kan gå under kategorien politiske, det er 12,5 %. Av disse 8, er 4 om jernbane, det er 50 % av de politiske innleggene. Ut fra denne raske faktasjekken er det vanskelig å se at Morten er skremt mer bort fra jernbanedebatten enn andre politiske debatter på Facebook.

Jeg har stor respekt og forståelse for at noen ikke vil bruke Facebook til å diskutere politikk, og forståelsen er størst overfor dem som daglig diskuterer politikk på mange andre arenaer. Morten Aspeli er således en av dem jeg har respekt og forståelse for.

Men jeg har dog ingen forståelse for dem som mener at Mortens fravær fra Facebookdebatten, er en trussel for demokratiet. Morten har så mange andre arenaer han kan si sin mening i. Da er det verre dersom de som ikke har slike andre arenaer, nå skulle bli bortvist fra Facebookdebatten, fordi de «skremmer» bort Morten Aspeli. Da snakker vi om en klar svekkelse av demokratiet.

La oss alle innføre en nulltoleranse overfor personangrep. Utover dette må alle få lov til å si meningen sin, og på sin måte, og andre må tåle det, og alle må tåle å bli motsagt. Da får vi gode debatter, på mange arenaer, i et godt fungerende demokrati.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke