17. sep
 
Debatten dør nok ikke, redaktør Bleness

0
Publisert: 16.aug.2016 04:00
Oppdatert: 16.aug.2016 06:53

Når Carsten Bleness i sin kronikk lørdag 13. august argumenterer for spor Vest og vil ha kulvert på grunn av sentrumsutviklingen, så rimer det dårlig med det han innledningsvis selv skriver «la oss minne om at dobbeltspor ikke utelukkende er en gave til byutviklingen i Hamar».

Det er riktig, nytt dobbeltspor er ført og fremst et trafikkutviklingsprosjekt for å avhjelpe presset på Oslo og ny jernbanestasjon er et trafikknutepunkt for effektiv formidling av reisende og gods til og fra Hamar-regionen.

I et litt lengre perspektiv (50-100 år) så må vi evne å løfte blikket og tenke på de reisende også utenfra Hamar Sentrum; fra Nydalen, Ottestad, Løten, Ridabu, Stavsberg, Ajer/Vold, Hamar Vest etc. En jernbane ved Vikingskipet vil bety bedre tilgjengelighet for disse, samtidig som trafikkavviklingen til/fra stasjonen kan løses mest effektivt. At dette alternativet er samfunnsmessig og økonomisk best må ikke glemmes! En stasjon i sentrum vil derimot skape et trafikkaos som vi kvele by- og sentrumsutviklingen. Dessuten bor det relativ få folk i sentrum og befolkningsveksten vil måtte skje i stor grad utenfor sentrum, i hele Hamar-regionen hvis vi skal nå utviklingsmålene.

Og har vi glemt alt som er sagt og skrevet om byutviklingsprosjektene som kommunen har brukt mye så tid og penger på? De peker nettopp på bevaringen av strandsonen som det viktigste aktivum for en attraktiv byutvikling for nåværende og kommende generasjoner.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke