Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Del fylket i fire!

0
Publisert: 19.sep.2016 04:00
Oppdatert: 19.sep.2016 07:22

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen er Statens forlengede arm. En av hans oppgaver er blant annet å informere hedmarkinger om at tiden har gått, og at mye har endret seg. Siden den gang kommunegrensene ble gått opp til fots. Den gang de folkevalgte gikk til kommunestyrenes møter, til fots. Bare noen få kunne kjøre med hest og karjol.

Nå lever vi i dataalderen, der alt kan gjøres på en skjerm. Snart er kommunestyresalene overflødige. Drøftelser og avstemninger kan foregå på skjerm, mens de folkevalgte sitter hjemme i stua.

Dette skal en fylkesmann fortelle sin allmue. Dessuten vil det være klokt å ha meninger om viktige saker, og fortelle om dem. Nå det gjelder den store prosessen, kommunesammenslåinger, så er ikke dette noen vanskelig avgjørelse å ta:

Del fylket i fire, nord med base på Tynset, midt med base i Elverum, sør med Kongsvinger, og vest – fra Strandlykkja til Brøttum - med base i Hamar. Eventuelt Moelv, om storsjukehus blir lagt der. Dette stedet vil være mer framtidsrettet, siden de der har hele Ringsaker å ta av - til et moderne nytt sentrum. Hamar er jo helt innestengt, av vann, dyrket mark og Furuberget. Dette er en aktuell inndeling, som vil bli mottatt med store ovasjoner i regjeringen. Kan nok godtas i Stortinget også, selv om Sp vil være imot – som alltid. Lokaldemokratiets forkjemper.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke