23. okt
 
Delte meninger om skole for innvandrere
HA har siste uken hatt en serie artikler om grunnskoletilbudet til fremmedspråklige elever som får sin utdanning i Hamar kommunes egen regi. Og ikke i regi av Hamar katedralskole.

Publisert: 02.jun.2016 04:00
Oppdatert: 02.jun.2016 10:19

Senest tirsdag er HAs redaktør ute og støtter Hamar Ap som nå vil at elevene skal gå på Katta.

Ordningen har vart i flere år, også da Hamar Ap var i flertallsposisjon. Det ble hverken foreslått, langt mindre gjort endringer i undervisningstilbudet i de fire årene. Jeg tar det som en positiv oppmuntring at Hamar Ap har mer tro på nåværende flertalls gjennomføringsevne enn sin egen.

Les også: Integrering har en pris

Jeg har også i utgangspunktet sympati for forslaget. Sosialt er det lett å skjønne at elevene ønsker å gå sammen med jevnaldrende selv om undervisningen er på grunnskolenivå. Men det er verdt å merke seg at «jevnaldrende» i dette tilfellet er opptil 24 år. At en 24-åring og en 16-åring kan regnes som jevnaldrende vil vel de fleste stille seg noe tvilende til.

Les også: Vil gå på skole med jevnaldrende

I forrige uke samlet Fylkesmannen i Hedmark alle kommuner til møte. Et av temaene var integrering. Underdirektør i IMDI Lisbeth Dalin trakk da spesielt fram Hamar kommunes grunnskoletilbud for ungdommer som et eksempel til etterfølgelse for andre kommuner. Som fagetat var altså IMDI svært fornøyd med tilbudet som blir gitt.

Les også: Staten bør ta regningen

Jeg er åpen for andre måter å organisere grunnskoletilbudet til ungdommer over grunnskolealder i Hamar. Men jeg mener uansett at det er det faglige utbyttet og innholdet i undervisningen som er det viktigste. Det bør også være den viktigste faktoren når tilbudet skal evalueres.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke