Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
HamAR aP: Her stemmer det ekstraordinære årsmøtet i Hamar Arbeiderparti over forslagene til organisering.Foto: Eli J. Haugen
 
Demokrati tar tid
Demokratiet vårt er en tidkrevende styreform, både selve prosessen og for de som er med. Det ligger i folkestyrets natur.

Publisert: 14.nov.2018 13:31
Oppdatert: 14.nov.2018 13:50

Arbeiderpartiet har til alle tider diskutert hvordan partiet bør organisere seg for at terskelen til politisk innflytelse blir lav og at vi får flest mulig med. I Hamar Arbeiderpartis ekstraordinære årsmøte mente flertallet at dette best skjer ved å opprettholde lagene, supplert med et kvinnenettverk og et seniornettverk.

Det kan virke besnærende å legge ned laga blant annet for å spare antallet møter og tidsbruk for den enkelte. Men denne løsningen har ikke vist seg å øke den politiske aktiviteten i kommunepartier der dette er prøvd. Tvert imot meldes det om dramatisk synkende interesse og deltakelse fra vanlige partimedlemmer der arbeiderlaga er lagt ned. Mye tyder på at det er lettere for mange å møte opp og ta ordet i mindre forsamlinger og trygge omgivelser.

LES OGSÅ: Riseng kom i mindretall.

Organisasjonsutvalget i Hamar Arbeiderparti foreslår en fornyet organisasjonsstruktur som skal vitalisere og modernisere partiet. Vi har vedtatt å bredde ut organisasjonen med nettverk og utvalg for å skape flere innflytelsesarenaer og lytteposter for Arbeiderpartiet i Hamar-politikken. Når «Alle skal med» og utenforskap bekjempes, må terskelen være lav og porten høy for å delta.

Vi har gått over fra instrukser og strenge pålegg, til å definere oppgaver, ansvar og tilbud i arbeiderlaga og kvinne- og seniornettverket. Hamar Arbeiderparti har fått flere nye medlemmer og ønsker med vår organisasjon å gi attraktive tilbud i lag og nettverk. For at ikke all tid skal gå med til politisk arbeid for den enkelte, vil vi spre vervene på flere og samle møteaktiviteten på bestemte dager.

Vi ønsker fortsatt å lytte til de unge. Derfor sitter AUFs fylkessekretær i kommunepartiets styre. Vi ønsker å fornye partiet, og nominasjonskomiteens foreløpige liste til kommunevalget bærer bud om mange nye og unge kandidater. Dette er vi veldige glad for. Men Arbeiderpartiet er og skal være et mangfoldig parti. Derfor er vi like glad i og stolt av våre mange trofaste partimedlemmer. Hvert år deler laga ut heder og ære for både 40, 50, 60, 70 og 80 års medlemskap i Arbeiderpartiet. Ikke mange andre partier kan påvise maken. Våre eldre medlemmer har livserfaring og kunnskaper som Hamar Arbeiderparti har stor glede av, og det legger organisasjonen til rette for å fortsette med.

At demokratiet krever tid, kan ingen komme unna. Det tar tid å sette seg grundig inn i de saker som er til behandling, det tar tid å avklare disse i eget parti og det tar tid å delta i møter. De som påtar seg verv og skal velges som ombudskvinner og -menn, har dette som utgangspunkt. Fordelen med Arbeiderpartiet er at vi er mange, blir flere og kan dele byrdene. Derfor er både unge og eldre like velkommen til oss.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke