hacklink
18. sep
 
Demokratiets krav til media

Publisert: 27.jun.2019 14:09
Oppdatert: 27.jun.2019 14:09

Er det et urimelig krav at leserne blir informert, også om myndighetene skulle ønske noe annet, og det ikke har noe med rikets sikkerhet?

I den senere tid har mange medier omtalt den bevisstløse Atefe Rezaiie og hennes barn, som ble sendt ut av landet med politi- og «legeeskorte» fra Trondheim til Tyrkia.

Det er grunn til å spørre hva UDI og politiet legger til grunn, når flyktninger og asylsøkere, blir nektet opphold og skal utvises fra landet.

Klassekampen, som den eneste avis, tar opp problemet ved valg av dem som skal ta vare på det helsemessige ansvaret for deportasjonen.

Det var et privatpraktiserende legefirma, lege Gunnar Fehn AS, som ble rekvirert fra Oslo til Trondheim, for å ta seg av det helsemessige.

Nå burde det jo blinke noen varselsignaler for politiet, før valget av Fehn! Finnes det ingen andre, som oppfyller kravet til helsepersonell?

De ansvarlige myndigheter, gjør vel sine forundersøkelser, også ved ansettelser, også på politiets utlendingsinternat på Trandum?

Gunnar Fehn har i mange år hatt ansvaret der. Legen er kontroversiell fordi han har stått bak flere innlegg på nettsider som Document, Human Rights Service og det svenske Avpixlat, som markere seg sterkt kritisk til innvandring og Islam.

På Pegidas sider, skrev han «Bygg grensegjerde mot Sverige -ikke vent til invasjonen er i gang». Med de holdninger han over lengre tid har vist, skulle det tilsi at han er førstevalget i denne jobben?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke