buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Den absolutte sannheten?

Publisert: 26.jul.2018 14:40
Oppdatert: 26.jul.2018 14:49

Jeg vet ikke om verken Peer Ola Hofmo eller Jan Kola har vært med på en eller flere turer med de Hvite Busser eller Aktive Fredsreiser, og dermed har det rette svaret.

Det har heller ikke jeg eller de som nå følger med som «sannhetsvitner» etter at de som var det, er borte. Jeg deltok i 1993 sammen med to skoleklasser, en fra Oslo og en fra Sunnmøre og en tur, sammen med Marius Langberg 2010 for voksne.

Om sannhetsvitnene i dag må følge et manus med hensyn til innhold og vektlegging, vet jeg ikke. Har begge selskapene samme krav til oppleggene? Men får skolebarnene i dag det hovedinntrykket som sitter igjen etter den siste turen, som jeg og flere med meg, er det beklagelig.

Russernes innsats under krigen ble underkommunisert, at det var de som befridde Auschwitz ble knapt nevnt. Derimot ble det fortalt en historie om en norsk dame, gift med en tysk offiser, som ble voldtatt av en uflidd russer i 1945.

Begge turene sluttet i Berlin, Checkpoint Charlie og den siste turen også med et lengre opphold i Stasi-fengselet i det tidligere Øst-Berlin, hvor vi fikk høre hvor ille tyskerne ble behandlet etter krigen.

Da er det legitimt å spørre: Får skolebarnene høre og se den absolutte sannheten om krigen, ikke bare jødeforfølgelsen? Det var mange andre folkeslag som Hitler ikke likte og kvittet seg med.

Får de ikke det, holder jeg med Jan Kola. Det blir helt feil å kombinere Auschwitz med Stasi-fengselet etter krigens slutt.

Vi er forskjellig. Da jeg mente at oppholdet i Stasi-fengselet ikke hadde noe med hensikten av turen, mente han jo, det var det beste med turen. Det andre var bortkastet av hans tid.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat