16. sep
 
Den første som sier skatten er rettferdig

Publisert: 28.okt.2016 14:50
Oppdatert: 28.okt.2016 15:17

Trond Kjernli (HA 19. oktober) er den første personen jeg har hørt kalle eiendomsskatten en rettferdig skatt. Den treffer alle uansett inntekt. Det er inntekt man bør skatte av, ikke av kapital som er bundet opp i et hus. Denne betaler man jo formueskatt av.

Det er med undring jeg leser om hans syn på pensjonister, og at mange av disse har vanskelig for å betale eiendomsskatten de blir pålagt. Hans løsen er altså at eldre mennesker skal selge boligen sin og flytte til en mindre leilighet i stedet. Problemet er at en leilighet i mange tilfelle koster mer enn det man kan få for et gammelt hus.

Jeg kjenner mange, jeg, som mer enn gjerne hadde solgt huset og flyttet i leilighet, men som rett og slett ikke har råd. Mitt inntrykk av det du skriver, er at pensjonister er noe man helst ikke skulle ha hatt. Kanskje det burde innføres levealdersbegrensning på la oss si 75 - 80 år, så var man kvitt hele problemet en gang for alle?

Har Trond Kjernli noen gang tenkt på at mange av disse klagende pensjonistene holder orden på idrettsplasser, skøytebaner, skiløyper, henter og bringer barn til barnehagen samt sitter barnevakt? Han skriver at han har sittet i klagenemnda for eiendomskatt i Hamar kommune og behandlet klager på eiendomskatt, og at de fleste som klaget var pensjonister. Jeg har selv sittet i klagenemnd, men da var det underlagt taushetsplikt om hvem som klaget, men det er det kanskje ikke lenger?

Jeg har inntrykk av at det er i ferd med å vokse frem en negativ holdning til eldre mennesker. Det er til og med profilerte politikere som Trine Skei Grande, leder i Venstre « som uttalte på TV forleden» at det var «gamlingene» som hadde stemt slik at det ble brexit i Storbritania.

Siden Kjernli underskriver som medlem av SV håper jeg det er mange pensjonister som merker seg dette til neste år når det er valg, at SV ikke er rette parti å stemme på.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke