hacklink
18. sep
 
Den norske kirke, en ny maktfaktor
Etter kirkemøtet

Publisert: 21.apr.2016 04:00
Oppdatert: 21.apr.2016 11:26

Ifølge Domprost i Hamar, Leif Jørn Hvidsten tar kirken avgjørende skritt i retning av selvstendighet fra 1. januar 2017. Da skjer det en virksomhetsoverdragelse: det vil si makt og myndighet overdras fra konge og departement til Kirkemøte og Kirkeråd, slik at kirken er klar til å styre seg selv fra 2017.

Videre: Den endelige avstemmingen på Kirkemøtet ga et stort flertall (75 prosent) for å la likekjønnede par gifte seg i kirken. Mange som i utgangspunktet var mot likekjønnet vielse i kirka stemte til slutt for. Så langt Hvidsten.

Når jeg leser dette, undrer det meg at det ikke har vært enda en maktfaktor og drivkraft i kirka som de nå overtar makta fra.

Les også:Interessante tider i kirken

Har virkelig ikke Gud hatt en drivende kraft i Statskirka til nå? Og skal de nå stryke over alle de versene som nettopp handler om likekjønnede par og homofili i Bibelen? I så fall kan jeg hjelpe dere med å finne dem, siden jeg antar at kirkens folk kanskje aldri har lest dem. Iallefall ikke offentlig i kirka. Det gjelder følgende vers:

3 Mos.18,1-30.

3 Mos.20,13.

1 Tim.1,10.

1 Kor.6,9.

Nå skal kirkens folk alene velsigne likekjønnede par, for jeg tror neppe at Gud vil velsigne det han sier er synd til døden.

Og når jeg tenker på disse som så raskt endret standpunkt i denne saken, og lot seg rive med, så er jo dette noe som har kjennetegnet statskirken i mange tiår. Men det er jo å håpe på at noen fortsatt kan oppleve Guds velsignelse ved å gå i denne kirken, men jeg ville ikke ha satset på det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke