Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Gjestvang
 
Den offentlige skolens idrettsmuskler
I Erik Kristiansens kommentar 23. april serverer han private og unyanserte betraktninger om mine holdninger til både toppidrettsgymnas og til den offentlige skolen.

0
Publisert: 25.apr.2015 04:00
Oppdatert: 25.apr.2015 08:56

MENINGER

Kristiansen påstår at jeg ikke har vist toppidrett noen interesse. Kristiansen vet bedre, eller burde gjøre.

Den offentlige skolen i Hedmark tilbyr fra skolestart 2015 spisset toppidrettstilbud på blant annet Stange videregående skole. Dette er et gratis tilbud som tilrettelegger spesielt for de som er idrettsutøvere på høyt nivå. Dette offentlige tilbudet er utviklet og gjennomføres i samarbeid med Olympiatoppen. Altså har jeg i høyeste grad vist idretten interesse og satset på toppidrett ved våre videregående skoler.

Det kan være lett for Kristiansen å raljere over den offentlige skolen, ja – jeg aner nærmest en mistillit til den offentlige skolen. Ord som «vernet virksomhet», «vernede tanker» og «hakk i plata» er uttrykk som brukes i en setting for å snakke ned det vi har. Raljeringen må han gjerne fortsette med, men han burde holdt seg til fakta dersom han vil oppfattes som etterrettelig.

Der Kristiansens muskelmasse skal konsentreres om et toppidrettstilbud, er jeg opptatt av at vi ikke skal miste helheten av syne. Kall det gjerne breddeidretten om du vil. Toppidretten lever ikke i sin egen verden. Som fylkesråd for utdanning vil jeg se helheten for våre videregående skoler, både når det gjelder kvalitet, struktur og faglig innhold. Ut fra det perspektivet fastholder jeg min bekymring for det synkende elevtallet i Hamarregionen.

Hadde Kristiansen lest og forstått folketallsutviklingen i Hedmark og Hamarregionen, ville han sett at den offentlige skolen i Hamar-regionen vil få et redusert tilbud sammenlignet med dagens tilbud.

Kristiansen later som om vi ikke allerede har konkurranse innenfor skolesektoren. Selvfølgelig har vi det. De siste åtte årene har jeg som fylkesråd for utdanning i Hedmark prøvd å skape en kultur for læring i Hedmarksskolene for nettopp å kunne møte den konkurranse vi lever i. For meg handler dette grunnleggende sett, om å gjøre hver og en av Hedmarks ungdommer konkurransedyktige i konkurransen om studieplasser og ei framtid i konkurranse med andre elever i landet.

Jeg er ikke i tvil om hva som er viktigst for meg i debatten om skoletilbudet i Hamarregionen. Det viktigste vil alltid være å sørge for en god offentlig skole som gir alle ungdommer like muligheter til å lykkes. Den enkelte ungdoms utdanningsmuligheter skal ikke være avhengig av de foresattes økonomi, lommebok, eller vilje til å investere i egne barns utdanning. Den offentlige skolen er det viktigste virkemiddel vi som samfunn har, for å utligne sosiale forskjeller. Det betyr ikke at den offentlige skolen er helt perfekt og ikke kan bli bedre. Den offentlige skolen kan alltid bli bedre, på lik linje med det meste ellers i samfunnet.

Jeg vil hele tiden bestrebe meg på å gi Hedmarksungdommen de aller beste, gratis, utdanningsmuligheter, også de ungdommer som er idrettsutøvere på høyt nivå. Den offentlige skolen i Hamarregionen har de toppidrettsmuskler Erik Kristiansen etterspør. Det passer bare ikke inn i Kristiansens retorikk og dermed utelater Kristiansen dette faktum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke