16. sep
 
Den politisk erklærte klimakrisen reell?

Publisert: 05.jun.2019 13:42
Oppdatert: 05.jun.2019 13:50

Kommunestyret i Hamar har talt. Vi har en klimakrise. Men hvor reell er den? FNs klimapanel varsler også klimakrise med kort frist (12 år) til å unngå ugjendrivelige konsekvenser som for eksempel artsutryddelse i stor stil.

FNs klimapanel står fast på Parisavtalen, som godtar at land som Kina og India kan pøse ut karbondioksid i atmosfæren så mye de lyster fram til 2030. Og de ligger ikke på latsiden. De bygger hundrevis av kullkraftverk, Kina ikke bare i hjemlandet, men i en rekke utviklingsland. Ifølge forskere som støtter FNs klimapanel, vil utslippene i dag befinne seg i atmosfæren om 200 år.

Da må det være lov å spørre: Hvordan kan FNs klimapanel slå seg til ro med dette når det samme panelet erklærer klimakrise? Haster det likevel ikke med å redde verden?

Og: Er Hamar kommunestyres vedtak virkelig gjennomtenkt?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke