15. sep
 
Den sammenraste låven på Voll
Riving?

Publisert: 29.sep.2016 04:00
Oppdatert: 29.sep.2016 11:16

Vold gård er under utbygging av Block Watne og OBOS. Du verden for en flott utsikt innbyggerne i de nye boligene har i form av den delvis sammenraste låven på Voll. For ikke å snakke om hvilket sikkerhetsrisiko den representerer. Selvsagt er den inngjerdet, men likevel, gjerder er til for å klatres over av utforskende barn.

Så vidt jeg har forstått:

1. Riving koster antagelig en liten formue.

2. Grunneier vil gjerne selge til noen som påtar seg å rive.

3. Hamar kommune krever den revet.

4. Utbygger ønsker den revet, og kjøper den gjerne for å sette opp noe annet

Og så har vi «vernemyndighetene» da, som i følge ryktene kommer med krav som gjør at resultatet er at den står der og faller sammen ytterligere litt etter litt. Det skal bli spennende å se om sydveggen som luter seg innover overlever vinteren og /eller et litt kraftig høstvær.

Vraket av bygningen er en skam for Hamar som by. For ikke å snakke om at det må være beskjemmende for utbygger å selge sine nye boliger i den nye bydelen som er på vei opp.

Man må knuse noen egg for å få en omelett, er det noe som heter. Hvis ryktene stemmer, er det vernemyndigheter som må ta til vettet. Ta bilder, dokumenter for fremtiden hva det nå enn er som i utgangspunktet måtte være verneverdig. Knus eggene! Få den ned! Og få den ned nå!

I samme slengen kunne jeg nevne smia som ligger like innpå den nye gang og sykkelvegen over Voll nærmere Aluvegen. Den har jo kommet vesentlig lenger i sitt forfall, men heldigvis synes den stort sett ikke da den er omringet av kratt og busker. Verneverdig heter det visst.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke