15. sep
 
Den skammelige flyseteavgiften
Statsbudsjettet

Publisert: 01.jun.2016 04:00
Oppdatert: 01.jun.2016 10:04

Krangelen om denne forhatte avgiften går høyt.

Denne avgiften så sin barndom i 1978, og med varierende virkningsområder fram til 2002, da den ble gravlagt. Så våkner den til live igjen i budsjettforhandlingen i 2015, og blir født på ny fra 1. juni 2016.

En avgift som ble holdt i live av regjeringer med forskjellig politisk bakgrunn. Som nå har stått opp fra de døde, og ingen vil ta ansvar for.

Foreslått for å slippe en «kriminell» økning av dieselavgiften. Foreslått av regjeringspartiene med støttepartier og godkjent av Stortinget gjennom budsjettet. Ingen ville stanse den.

Det skammelige er politikernes holdning, om at det er greit å grafse til seg av folks reise- og feriebudsjett. Dette er penger som er beskattet mange ganger tidligere i skatter og avgifter.

Likeledes er det skammelig at det ikke tas mer hensyn til distriktsarbeidsplasser. At enkelte flyselskaper trolig bruker denne avgiften som et påskudd for sin agenda, er en annen debatt.

Så min påstand er at udyktige politikere, blåser en lang marsj i folk flest, bare de kan oppnå sin agena.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke