Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Den skremmende ulven

Publisert: 25.jul.2017 10:59
Oppdatert: 25.jul.2017 10:59

Trysil Høyres Anders Nyhuus vil bruke ulvepengene til kommunene på å kartlegge ulvens genetiske og geografiske opphav. Men forskningen på Evenstad har allerede dokumentert dette godt, og arbeidet er etterprøvd av noen av verdens mest anerkjente forskningstidsskrifter.

Stortinget har allerede valgt å hyre tre amerikanske forskere for å kontrollere forskningen. At Høyre i Trysil og Elverum nå ønsker enda en runde, blir som å gjøre samme jobben tre ganger - på skattebetalernes regning.

Hva den nye forskningen er ment å finne ut av, som den eksisterende forskningen ikke allerede har avdekket, er uklart. Men rundt i Hedmark går det mange røverhistorier og konspirasjonsteorier som passer som hånd i hanske inn i dette bildet: at forskerne og departementet er en del av et komplott. Er Høyres forslag ren taktikk?

I så fall spiller Hedmark Høyre falitt som forskningsparti, ved å nøre opp under konspirasjonsteorier heller enn å stå ved forskningen som er gjort. Vi vet at ulven har finsk-russisk opphav, og at den har innslag av hund i genene sine. Det er ikke en sensasjon: ulven er fortsatt ulv.

Norge kommer til å ha ulv også i framtiden, uansett hva slags utfall valget får. De 20 millioner kronene kan brukes til å gi de som sliter med frykt for ulv tilbud om fryktmestringkurs eller terapi. Det kan hjelpe folk å komme seg ut og leve normale liv igjen. For noen blir frykten for ulv så altomfattende at de knapt kan komme seg ut, og dette er svært begrensende for livskvaliteten. Ulvefrykt skal ikke hindre folk i å komme seg ut i naturen, sanke sopp og bær, gå tur eller drive hagestell.

Folk i ulvesona har blitt tvunget til å ha rovdyra tett på. Det er politikernes ansvar å finne løsninger som kan hjelpe alle til å leve godt med utfordringene. Det blir feil av Høyre å på uriktig grunnlag forsøke å melke en opphetet sak for stemmer som en del av sin egen valgkampanje.

1. kandidat for De Grønne i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke