hacklink
18. sep
 
Den uendelige historien

Publisert: 25.feb.2018 18:05
Oppdatert: 25.feb.2018 18:28

Sykehusdebatten er fortsatt veldig levende. Fagforbundet Sykehuset Innlandet Hedmark er redd fokus på lokalisering overskygger og til dels ødelegger debatten om kvalitet og innhold.

Hamar kommune har laget en analyse og et forslag på hvor et samlokalisert Sykehus Innlandet kan bygges i Hamar. Som alle andre tegninger og flyvetanker ser det fint ut på papir, men tar lite hensyn til det kompromisset og arbeidet sykehuset Innlandet har lagt ned i forkant av vedtaket høsten 2017.

Tallene som viser Hamarregionen som primusmotor i Innlandet, er sikkert riktig, og fint for dem. Men dette handler om mer enn hvem som er mest attraktiv nå og i fremtiden.

For at Mjøssykehuset kan bli en realitet, må det ha bred støtte i det politiske landskapet i kommunene så vel som fylkene i Innlandet.

Hamar kommune har vært en av de med klarest anbefaling og støtte til prosjektet underveis. Derfor er det litt rart at når vi kan se mållinja kommer innspillene som kan forpurre en skjør enighet og kompromiss.

Innlandet og deres innbyggere har alt å tape. Det er ikke slik at hvis Mjøssykehuset ikke blir en realitet, at det fortsatt vil være fire likeverdige akuttsykehus rundt Mjøsa.

Vi har ikke råd, nok leger eller kan levere gode helhetlige tjenester i fremtiden. Kvaliteten på tjenestene som utføres pr nå er gode, men ikke helhetlige.

Som pasient kan du risikere å bli fraktet rundt Mjøsa på alle sykehusene for å bli vurdert/behandlet av en spesialist. Det er her debatten burde være, hvordan sikrer vi helhetlige helsetjenester til innbyggerne på ett og samme sted.

Fagforbundet SI Hedmark er redd en ny lokaliseringsdebatt vil bringe med seg en ny uenighet om Mjøssykehuset, og dermed forskyve en realisering ut i intet.

Slik det ser ut nå vil sykehusene i Oslo-området fortsatt være forfordelt i inntektssystemet for Helse Sør-Øst.

Det vil utarme sykehuset Innlandet på sikt, hvis ikke drastiske tiltak iverksettes. Vår tanke er at lokaliseringen av Mjøssykehuset er underordnet behovet for en slik institusjon. Og at en skyttergravdiskusjon gavner ingen.

Leder, Gry V. Engli

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke