hacklink
buy instagram followers
18. sep
Paris: Folk minnes de drepte på stedet for terrorhandlingene.
 
Denne gangen snur vi ikke det andre kinnet til
Den siste tiden har vi sett en økende intensitet og alvorlighetsgrad av terrorangrep i hele verden, man ser også tendensen til at terroren trappes opp i den vestlige delen av verden.

0
Publisert: 01.des.2015 04:00
Oppdatert: 01.des.2015 08:18

Flere land enn tidligere opplever trusler mot rikets sikkerhet. Terror rammer ikke bare demokratiet og riket som helhet, men også uskyldige mennesker og deres familier sterkt.

En dag før terroren i Paris senket PST trusselnivået fra sannsynlig til mulig. Dette sier noe om at vi åpenbart ikke har kontroll på trusselbildet. En så alvorlig terroraksjon i Europa bør være et sterkt signal om at Norge må trappe opp sikkerheten umiddelbart. Et første skritt er å opprettholde og gjøre bevæpningen av politiet og andre sikkerhetstjenester permanent.

Vi vet at minst 150 personer med tilknytning til Norge har reist til Midtøsten som fremmedkrigere med mulighet å komme tilbake, FpU mener det er viktig å innføre en lov som gjør det mulig å frata fremmedkrigere statsborgerskapet, og sørge for at mennesker som har begått alvorlige brudd på menneskerettighetene dømmes i norsk eller i internasjonal domstol. Flyktningstrømmen er også en trussel, da terrorister kan misbruke flyktningstatusen for å infiltrere Europa og Norge. Minst en av terroristene i Paris var registrert som flyktning i Hellas for bare uker siden, og beveget seg fritt innenfor Schengens grenser. Dette viser at det like gjerne kunne skjedd i Norge. Når terrorister først har fått innpass innenfor Schengenområdet er terskelen for å rekruttere, radikalisere eller begå terrorhandlinger i Europa lav. FpU er glad for at regjeringen har innført midlertidige grensekontroller men mener disse må bli permanente for å ha full oversikt over hvem som kommer inn i landet. Vi ser på det som en nøvendighet å overvåke radikale miljøer og innføre konkrete tiltak for å hindre radikalisering.

FpU mener det er svært viktig å få kontroll på situasjonen. Vi ønsker å intensivere arbeidet med kartlegging av mistenkelige miljøer i Norge, Vi ønsker sist men ikke minst å opprette en arbeidsgruppe på Stortinget som har i oppgave å lage en konkret antiterror-handlingsplan for å gi Norge de beste mulige forutsetninger for å beskytte Norge mot terror.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke