Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Departementsjuss

Publisert: 22.des.2016 15:59
Oppdatert: 22.des.2016 15:58

Enhver jurist kan forsvare enhver sak dersom en bare får justert problemstillingen i forhold til tilgjengelig regelverk. Departementenes lovavdelinger er ikke noe unntak. Det vet jeg alt om.

For et kvart århundre siden var en fylkesmann og tidligere statsminister ille ute. Han hadde strukket sin instruks vel langt og nedsatt et utvalg – for å komme en eventuell granskingskommisjon i forkjøpet – til å «vurdere» påstander om at en lokal rådmann hadde forbrutt seg.

Påstander om inhabilitet – av svært ulik gehalt – dukket opp i pressen. Fylkesmannen valgte ut det som var enklest å takle og sendte en forespørsel til departementet: «Er jeg inhabil fordi jeg kjenner rådmenn og ordførere i mitt eget fylke?»

Et enklere spørsmål å svare på, har intet departement fått. Det tok likevel et par uker, til tross for at fylkesmannen hadde bedt om et raskt svar. Men da det kom, var det tilfredsstillende for han som hadde formulert spørsmålet, og utvalget fikk fullføre sitt arbeid – med forventet resultat. Mitt poeng er at byråkratene innenfor systemet vet hvilke knapper de skal trykke på, og kan få svaret de ønsker dersom problemstillingen er finpusset og man ellers er enig om hva som er mest hensiktsmessig. «Som en roper i skogen, får en svar».

Dette som en kommentar til hva som har foregått mellom Klima- og miljødepartementet og Justisdepartementets lovavdeling i adventstiden. Og hvordan vi blir lurt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke