Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
LIV OG RØRE: Admiral P på kulturhuset, blant mye mer.
FOTO: Carina Johansen, NTB Scanpix
 
Der det er hjerterom er det husrom
Jeg er glad i liv og røre og et mangfoldig kulturuttrykk. Det er også den viktigste årsaken til at jeg er kulturhusvenn i vårt regionale kulturhus.

Publisert: 10.jun.2015 04:00
Oppdatert: 10.jun.2015 11:59

For tiden pågår ABBA-konserter, med sju utsolgte hus, med Damenes Aften, Erland Dalen og prosjektkoret på underkant av 180 sangere i alle aldre fra Hamarregionen. Skikkelig bra. Og jeg har vært på jobb som kulturhusvenn i dag fra klokken 15.00-21.30 sammen med et korps av andre glade frivillige. Trivelig.

Det var også Janitsjarens dag i Hamar i dag. I dette regnværet! Hamar Janitsjar med aspiranter, og hele rekka opp til veterankorps pluss to-tre gjestekorps blant annet fra Bergen, skulle komme marsjerende inn fra forskjellige kanter i byen og gå samlende gjennom Torggata og ende opp på Stortorget til en feiende flott konsert!

Men dette kalde regnet ble en utfordring for alle. Løsningen ble at alle samlet seg i Kulturhusets foaje og spilte til stor glede for hverandre og tilhørerne i ca. to timer. Stappfullt.Hamar Kulturhus: Hjerterom-husrom. Lavterskel-huset.

Storhamar Håndball hadde invitert til gratis folkefest på Stortorvet i kveld, rigget opp telt og lyd/lys som trengtes. Flotte aktører-skikkelig storsatsning, med artister som Sval, Admiral P og Raylee. Og som det regnet! Kaldt var det også. En av aktørene mente det bare ville bli tre publikummere. Så mistet de sin back-stagemulighet i siste liten, og arrangørene hadde ikke annet å tilby de til sammen 10-12 artistene mat og pleie under åpen himmel.

Da ble Rolf Jacobsens sal (nabo til Kafe Valuta) i Kulturhuset en løsning som arrangørene og musikere var veldig fornøyd med. Der er det en egen liten back-stage med dusj osv, også. Perfekt, altså! I tillegg sluttet det å regne og spådommen om tre personer som publikum ble gjort til skamme- det var i hvert fall 300 til stede foran scena og veldig god stemning!

Mens alt dette pågikk denne regnfulle lørdagen; Janitsjarens dag, ABBA, Storhamar Håndballs gratis folkefest, holdt Norsk Musikkråd sitt musikkting med over 70 deltakere fra hele landet, i Pauline Hals sal i Kulturhuset. De hadde allerede dagen før bekjentgjort at Hamar er beste musikkommune i Norge, en verdig vinner som virkelig legger til rette for musikere på alle nivå!

Med spesielt fokus på Hamar kulturlivs nye storstue: Kulturhuset og dets betydning på mange nivåer. Et eksempel til etterfølgelse, sier styreleder Halvard Kausland. Det var i går denne utnevnelsen ble bekjentgjort. I dag fikk medlemmene i Norsk Musikkråd virkelig stadfestet at det var et rett valg de hadde tatt: Et lavterskel Kulturhus med fleksible lokaler og løsningsorienterte medarbeidere som gjorde sitt til at en mangfoldig kultur fikk blomstre en regntung forsommerdag.

Artig, som vi sier på Hedmarken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke