Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
LANDLIG: Blåveisene hviler under et teppe av snø.
FOTO: ARNT OLAV VELTEN
 
Der ingen skulle tru…

Publisert: 30.jan.2018 07:02
Oppdatert: 30.jan.2018 16:22

2316 Hamar: Hedmarks tettest befolkede område. Lett å finne igjen når HA i dag lar nyheter og reportasjer være styrt av postnummer. Ut til kriker og kroker av distriktet, også til de stedene der det er heller tynt med folk. Så god dag, og velkommen til det tynnest befolkede området av Hedmarks tettest befolkede område.

Det var ikke mangel på skeptiske røster da vi for 11 år siden kjøpte hus langt inne i skogen i Furuberget nord for Hamar vannverk. Der naboene var store grantrær, Dovrebanen og Furnesfjorden. Uten offentlig veg, vann eller kloakk, og der det ved juletider er stupmørkt fra 15.30 om ettermiddagen til 09.00 neste formiddag. Nei, vi ville nok bli kandidater til å være med i NRK-programmet «Der ingen skulle tro at nokon kunne bu».

Så kan vi noen år senere melde om vintrer med praktfulle naturopplevelser når sola går ned bak Helgøya, rett utenfor kjøkkenvinduet. Mjøsa i alle slags fargeutgaver, skiftende nær sagt fra minutt til minutt. Dette er også tida da rådyrene rusler rundt i hagen på jakt etter noe å spise. Haren hopper fra vegkant til vegkant, og reven holder til i nabolaget. Et par ganger har vi sett ulven rusle langs jernbanesporet. Det ligger 33,5 meter fra husveggen.

Og vi er slett ikke alene inne i skogen. På fine sommerdager går mange hundre forbi på stien på veg til Jessnes eller innover i Furuberget. Mange stopper og hilser på og synes det må være fint å bo på et sted med 180-graders utsyn over Mjøsa. Om to måneder vil både de og vi oppleve årets vakreste eventyr: Måneden da hver eneste kvadratmeter skogbunn rundt oss vil være dekket av blåveis. 

Vi har dessuten ikke bare godt oversyn over Mjøsa. Vi har også en hel mjøsstrand nesten for oss selv. Furubergstranda er riktignok både steinete og vanskelig å bevege seg på. Men den er nå allikevel vår ... Og sørger for at vi kanskje har verdens flotteste adresse på engelsk. Hva med "60th Carpenters Residense Avenye, Pine Hill Beach.

Men det er kanskje litt sannhet i det med at huset vårt er et sted der noen har trodd at det ikke kunne gå an å bo. Hamar kommune har nok i utgangspunktet avskrevet huset vårt som bolig. På veggen ved siden av kontorpulten henger det et kart over Hamar. På dette kartet kan vi se Stabburvegen på Stavsberg i Ringsaker, godt innenfor kartets rammer. Det er stedet vi flyttet fra. 300 meter fra vårt nye hus slutter Hamar-kartet. Vi er ikke med. Vi flyttet altså ut fra Ringsaker og inn i Hamar. Samtidig flyttet vi ut fra Hamar-kartet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke