Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Der skulle du vært, Trond Svendsen

Publisert: 30.mai.2017 16:17
Oppdatert: 30.mai.2017 16:17

Mandag overvar jeg en fantastisk generalprøve! Janitsjarskole, ved Hamar Jente og Guttekorps framførte i ord og toner hvordan musikk ble til. Hvordan de forskjellige instrumenter fant sammen, hvordan deres toner ble til vakker musikk for alle oss som gleder oss over korpsmusikk. Stykket er skrevet av Jan Kola. Dette stykket skal være skoleforestilling i to dager.

Dette, skjønner du, Trond Svendsen, var rett og slett voksenopplæring. Du skulle ikke harselert over musikanten du beskriver den 26.mai. Hadde du vært på generalprøven igår, ville du kanskje skjønt hva musikk betyr for alle de flotte ungene som trener og spiller og spiller og trener for å glede oss alle, og som marsjerer i gatene.

Hva hadde 17.mai vært uten korpsmusikken! Hjerte svulmer av glede og stolthet når vi ser barn og unge i taktfast rytme marsjere, til tonene av Gammel Jegermarsj.

Og hva hadde vel korpsmusikken i Hamar vært, hvis det ikke hadde vært for alle de som legger hele sin sjel i å lære de unge å spille de forskjellige instrumenter. Som starter med blanke ark hver gang et barn får utlevert sitt instrument for første gang. Som starter med noe som minner mest om et skramleorkester, men som etterhvert får alle til spille vakkert sammen.

Herved sender jeg en hyllest til dere: korpsledere, dirigenter, instruktører, foreldre og frivillige som gjør ALT for at ungene skal utvikle spilleglede og kjærlighet til musikken.

Til deg, Trond Svendsen: Du skulle vært på generalprøven mandag. Kanskje du hadde skjønt litt mer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke