16. sep
 
Dere blir villedet av mediene

Publisert: 13.jul.2018 10:58
Oppdatert: 13.jul.2018 11:01

Et svar til Søstuen, Fikke og Bradal som har gått sammen om et innlegg i HA 23 juni. Nå blir ikke deres uttalelser og påstander mer riktige om de går sammen om det. Og når det gjelder deres utsagn om MIFF, så skal ikke jeg uttale meg, siden jeg aldri har skrevet noe i regi av MIFF. Men det er verdt å kommentere deres uttalelser om ting som også jeg har skrevet om.

Til punkt 1 kan jeg sitere Syrias statsminister i 1948 og 1949, Haled al Azm som skriver i sine memoarer utgitt i 1973, om det han kaller arabernes fiasko i 1948: Oppropet fra de arabiske regjeringer til innbyggerne i Palestina var å evakuere landet og reise til de arabiske naboland etter å ha sådd terror blant dem i Deir Yassin. Denne kollektive flukten hjalp jødene som bedret sin posisjon uten at de selv behøvde å gjøre noe....I sytten år kringkastet arabiske radiostasjoner at de skulle drive jødene på havet og la flyktningene få vende hjem. De kastet ikke jødene på havet, heller ikke hjalp de flyktningene hjem. Sitat slutt. Dere skriver at dette er beviselig vrøvl. Godt, så bevis det.

Når det gjelder punkt 2 og 3 så har jeg sett begge deler filmet og lagt ut på Facebook. Et rom med mange mennesker liggende på gulvet innhyllet i hvite lakener, som tydelig rører på seg. og et rom fullt av kunstmalere og medier som blir påmalt både sår og mye rennende «blod». Dette var forberedelser til «den fredelige» marsjen, regissert av Hamas. Om dette mener dere at det ville være meget underlig om slike ting hendte, uten at internasjonale medier hadde fått vite det og slått det kraftig opp. Jeg er enig med dere i det første, i det jeg tror at alle medier vet hva som skjer, men når dere tror at de ville slått det kraftig opp, da røper dere en stor uvitenhet og enorm naivitet til medier som omhandler denne konflikten.

Så er jeg enig i at det er en dårlig form for vennskap, når man godtar hva som helst av dumme handlinger fra sine «venner». Dette gjelder jo også drap og myrderier av uskyldige mennesker, inkludert kvinner, ungdom, barn og babyer. Ser ikke dere på dette som uhyrlige gjerninger av palestinaaraberne? Men, selvfølgelig tror ikke dere at slikt hender, siden dere ikke kan få det opplyst av mediene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke