Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
FOTO: TROND LILLEBO
 
Derfor jobber jeg for Fremskrittspartiet

Publisert: 23.nov.2016 17:08
Oppdatert: 23.nov.2016 17:15

I et innlegg 16. november prøver Tone Merete Sønsterud i Arbeiderpartiet nok en gang å legge skylden på Fremskrittspartiet for det meste hun mener er galt i samfunnet. Vi bidrar bla til økte forskjeller. Hun svarer på et innlegg der jeg pekte på at forskjellene i Norge, definert som økningen i mennesker i lavinntektsgruppen, i all hovedsak skyldes innvandring.

Det viser tall fra SSB som tar for seg perioden 2004-2014. Da var det også i hovedsak Arbeiderpartiet som bestyret innvandringspolitikken, en politikk jeg mener ikke er bærekraftig. Det faktum velger Sønsterud beleilig nok å ikke svare på. I stedet kaster hun ut en rekke påstander om ting hun mener bidrar til økte forskjeller, uten at hun tar seg bryet med å understøtte det med særlig fakta.

Sønsterud peker blant annet på at vi kutter i barnetillegget for uføre. Dette høres jo brutalt ut. Faktum er at dette var fornuftig, riktig og viktig, og her er forklaringen: Da man blir ufør får man to tredjedeler av sin tidligere lønn i uførepensjon. Videre får man et fast tilskudd per barn man har. Har du tilstrekkelig mange barn, kan du faktisk få utbetalt mer penger enn da du var i jobb. Regjeringen har endret reglene slik at man med barnetillegget ikke kan få mer enn 95 prosent av tidligere inntekt i uføretrygd – det er dette Sønsterud reagerer på. Men det kan vel ikke være sånn at det er mer lønnsomt å gå på trygd enn å jobbe? Det vil ødelegge hele arbeidslinjen og velferdssamfunnet. Jeg trodde arbeidslinjen, altså at arbeid alltid skal lønne seg, var noe Ap også støttet?

Det jeg imidlertid er mest opptatt av er de tingene som det tar svært lang tid å endre på, eller det som kanskje ikke lar seg endre i det hele tatt - uansett regjering.

La meg ta to eksempler. Infrastruktur, over flere tiår ar har det bygget seg opp et enormt vedlikeholdsetterslep på vei og jernbane. Dette vil det ta mange år å rette opp. Frp i regjering har startet jobben og for første gang på lenge reduseres vedlikeholdsetterslepet.

Det andre eksempelet er innvandring. Dette er faktisk ikke reversibelt. Det er ikke som en skattelette man kan reversere med en skatteskjerpelse fire år senere. Innvandringen må være på et begrenset og bærekraftig nivå og integreringen må være vellykket. Er innvandringen for høy og vi mislykkes med integreringen, får vi enorm prislapp, både økonomisk og kulturelt.

Det er saker som dette, saker som definerer hva slags Norge vi får i fremtiden, som er grunnen til at jeg engasjerer meg politisk og grunnen til at jeg jobber for Frp.

Jeg mener at spesielt på disse viktige områdene, infrastruktur og innvandring, så har Arbeiderpartiet sviktet.

Stortingsrepresentant Hedmark Frp

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke