Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Bomstasjoner: Ja til bom, både på E6 og sidevegene.
 
Derfor sier MDG ja til bom på sidevegene
Miljøpartiet de Grønne ser med undring på at stadig flere partier og organer nå går mot bompenger på sidevegene til E6 og panisk overgår hverandre i å reforhandle avtaler som for lengst er inngått om finansiering og trafikkregulering.

Publisert: 20.jun.2019 16:19
Oppdatert: 21.jun.2019 10:52

På denne måten forsøker fylkestinget og lokale pådrivere for trafikkøkende, ny E6 gjennom Stange, Hamar og Ringsaker å sørge for at motorveien blir brukt minst mulig og at trafikken heller går på mindre, mer usikre veier og gjennom boligområder.

Bommene på E6 vil gi stor trafikkavvisning, og uten bom på sidevegene føres trafikken vekk fra de kapasitetssterke veistrekningen og kryssene. Konsekvensene for byene vil være mer støy, flere ulykker, utrygge skoleveier og mer forurenset luft.

Miljøpartiet de Grønne har stemt mot utbyggingen av ny E6 og bompengefinansieringen av den, men vi er for bommer på sidevegene nå når ny E6 er bygget fordi det gir bedre kontroll med trafikkflyten og gjør kollektivtrafikken mer konkurransedyktig mellom byene i regionen. Bom på sidevegene vil sørge for at ny E6 blir brukt i større grad, men også bidra til å redusere den totale personbiltrafikken.

Staten har satt seg mål om nullvekst i personbiltrafikken, og nullvisjon for drepte og hardt skadde i trafikken. I tillegg har vi mål om bedre lokalmiljø, tryggere skoleveier og mer aktiv persontransport. E6-utbygging uten bom på sidevegene bommer på samtlige av disse målene.

Har vi glemt at innbyggerne også er skolebarn, foreldre, syklister og huseiere - at vi ikke først og fremst kjører bil og krever at det skal være billigst mulig?

Derfor sier vi ja til bom, både på E6 og sidevegene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke