Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Adrian Lorentsson: Forteller om sin vei inn i politikken.
 
Derfor stiller jeg til valg for BBL
Hvorfor jeg stiller til valg for BBL Fordi jeg skal redde verden selvfølgelig.

0
Publisert: 12.mai.2015 04:00
Oppdatert: 12.mai.2015 08:05

MENINGER

Som nyinnflyttet sekstenåring i Hamar brukte jeg mye tid på å være usikker. Usikker på meg selv og på omgivelsene mine, og på fremtiden. Det var da det var så bra at jeg hadde et sted å gå med alle disse tankene og usikkerheten.

Jeg kunne gå til ungdomshuset på Seaside og prate litt med voksne, relativt unge voksne, om alt mulig rart. Når Seaside var stengt og jeg følte at verden var litt for mye kunne jeg gå til Ungdomskontakten. Der kunne jeg smøre meg en brødskive og velte over av usikkerhet, som naturlig nok kom i form av vanvittige mengder trivia og uendelig lange diskusjoner.

Seaside og ungdomskontakten var mine livbøyer. Jeg tror aldri at jeg sa det til dem da, men jeg har sagt det senere. Det er det som er så fint med god forebygging, man skjønner ikke selv at man blir forebygget for, man bare er med og synes det hele er fint å være med på. Etter hvert ble jeg også psykisk syk. Jeg droppet ut av skolen og var veldig dårlig. Jeg fikk vite at det var fire måneders ventetid på hjelp og dermed falt alt i grus. Også da kom ungdomskontakten til unnsetning da de introduserte meg for Mental Helse Ungdom, Mental Helse og det som i dag er Sagatun Brukerstyrt Senter.

Var det en tilfeldighet at noen i Ungdomskontakten visse om Mental Helse Hedmark sitt prosjekt på Sagatun? Det er heller ingen tilfeldighet at politikerne i Hamar ville ha en ungdomskontakt eller et ungdomshus, de ville sørge for at sånne som meg ikke endte opp med å ta livet sitt eller mestre livet med rus. Jeg håper at det var en tilfeldighet at Ungdomskontakten og Seaside er borte idag fordi ellers har Hamars politikere bevisst frarøvet ungdommer i sentrum sin mulighet til å velge noe annet.

Fordi Hamar trenger åpenhet .

Som tidligere pasient og som ihuga forkjemper for de som ikke har noen stemme har jeg jobbet hardt for at de som opplever en behandling eller politikk på kroppen også skal ha innflytelse på det som skjer. Vi kaller det brukermedvirkning, «Nothing about us without us!». Jeg synes politikken i Hamar har trukket seg mer og mer inn bak lukkede dører og blitt noe for noen få utvalgte. Det er oppskriften på politikerforakt.

Jeg bruker mye av min tid i Mental Helse Ungdom på å forklare unge mennesker at politikk ikke er farlig eller vanskelig, men rett og slett bare sider ved samfunnet vi har tanker om. Da kan ikke folkevalgte gjøre politikk så komplisert og fullt av maktspill at unge mennesker ikke vil ta del i det. Jeg ønsker en politisk ledelse i Hamar som aktivt går ut og etterspør innspill fra innbyggerne og sørger for at velgerne også har innflytelse også mellom valgene. Det mener jeg BBL vil få til.

Derfor har jeg blitt med noen som sier at de vil jobbe for mer åpenhet og medvirkning i politikken, som har sagt at vi skal ha tilbake Ungdomskontakten og som tar barn og unge på alvor og som vil:

• ha løpende antimobbeprogram i Hamarskolen• forbedre tilgjengeligheten på helsestasjonen for ungdom og etablere en ny ungdomskontakt i Hamar• sørge for høy kvalitet i alle Hamars barnehager, for å forebygge psykososiale problemer• styrke skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom

Jeg vet at jeg ikke kan redde verden, jeg vet at Ungdomskontakten og Seaside ikke er nok. Jeg vet at ungdommer sliter mer enn før og jeg vet at vi må forebygge overalt og hele tiden. Jeg vet at hvis jeg får muligheten så skal jeg kjempe med nebb og klør for at Hamar ikke glemmer ungdommene sine igjen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke