17. aug
Bygdelista: De to frontfigurene for Bygdelista i Stange, Frode Sam Hauen (til venstre) og Arild Olsen.Foto: Henning Holter Christensen
 
Derfor støtter vi Aasa Gjestvang som ordfører
«Bygdelista i Stange» er en partipolitisk uavhengig valgliste, som verken har borgerlig eller sosialistisk tilknytning. Vi er kun til for Stanges innbyggere.

Vi lytter- og fremmer saker de ønsker tatt opp. Det er etter vår mening riktig demokrati.

Arbeiderpartiet (Ap) og Sosialistisk Venstreparti (SV), slik vi opplever det, inntar en belærende og arrogant holdning til det som måtte dukke opp av forslag i kommunestyret. Det virker som om de på forhånd både har bestemt seg for hva som skal sies og hvilken beslutning som skal fattes før sakene er diskutert i et samlet kommunestyre. Gode argumenter til sakene fra opposisjonen når ikke fram. Slikt er ikke bra for lokaldemokratiet. Har de sittet for lenge ved makta? Vi tror det, og mener det vil skape en bedre og bredere debatt samt bedre beslutninger når saker diskuteres og avgjøres i fellesskap.

Derfor støtter «Bygdelista i Stange» Aasa Gjestvang som kommunens kommende ordfører.

Det må til innstramning på Stanges driftskostnader. Nå brukes det mer penger enn det som kommer inn. Lønnskostnader er største kostnadsdriveren, og denne posten øker for hvert år. Slik det er nå må det brukes penger fra fond for å dekke driftskostnader. Dette er ikke bærekraftig og kan ikke fortsette. Det blir som om en privat næringsdrivende skulle lønne ansatte fra sparekontoen sin. Da skjønner vi at det fort vil stoppe opp. Dette kalles «å sette tæring etter næring».

Nå i disse valgtider loves både «gull og grønne skoger». Hvis alt dette skal innfris, er vi redd for et det ganske snart vil komme en kjemperegning, og hvem skal betale den? Jo, det er oss - innbyggere i Stange kommune.

Vedlikehold av kommunale bygg har store etterslep. Kommunale veier lider under det samme. Intensivering av tiltak for å møte økende nedbørsmengder og sikring av rasutsatte områder har enda ikke vært tema. Ei heller kostnadene dette måtte utløse. Vi får stadige henvendelser fra bekymrede innbyggere om blant annet ovennevnte. Vi - «Bygdelista i Stange» vil sette slike saker på dagsorden. Saker som berører oss alle.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke