hacklink
buy instagram followers
19. sep
Går av: Katrine Aalstad grunngir hvorfor hun trekker seg som talsperson for fylkespartiet i MDG.Foto: Eli J. Haugen
 
Derfor trekker jeg meg
Jeg velger å trekke meg som talsperson fra MDG Hedmark.

Publisert: 26.okt.2016 17:40
Oppdatert: 26.okt.2016 19:08

Jeg kan ikke presentere et parti som ikke ser behovet for en mer balansert rovdyrdebatt, og som ikke greier å se behovet for en landbrukspolitikk og en rovdyrpolitikk som henger sammen.

Det holder ikke for meg, og for gårdbrukere i Hedmark, å demonstrere mot ulveskytingen, uten å tilby gårdbrukere reelle virkemidler til å beskytte dyra sine i utmarka.

Les også: Aalstad trekker seg som talsperson

MDG vektlegger viktigheten av å opprettholde alle små og mellomstore bruk i Norge, øke bruken av beite, og basere norsk matproduksjon på norske ressurser i programmet sitt. For meg er det en forutsetning for å faktisk kunne kutte klimagassutslipp utover det å slutte å utvinne fossilenergi. Verdikjeden for mat er tross alt den aller største kilden til klimagassutslipp. Å gjøre den kortere, og ethvert land mer selvforsynt, er derfor det viktigste bidraget til å lykkes i den lokale og globale klimakampen.

I partiprogrammet til MDG krever partiet større rovdyrstammer over hele landet, uten at det er lagt inn tiltak som får det til i landbrukspolitikken. MDG har ingen løsninger til bonden for å beskytte dyra sine, eller andre virkemidler til forvaltningen enn rovdyrerstatning og skyting av rovdyr. Partiet står altså helt uten en helhetlig politikk i to av våre viktigste politikkområder.

Les også: Får kritikk etter innlegg om ulv

At vi heller ikke greier å møtes for å finne løsninger, men velger å se ethvert utspill som ser behovet og som støtter opp under gårdbrukerne og distriktene, som et angrep på ulven, gjør at vi blir styrt av de ekstreme holdningene, istedenfor at vi får gode debatter utenfor skyttergravene. Når ledelsen i partiet heller ikke greier å sette dette tydelig på agendaen, eller samle meningsmotstanderne, men velger å bare ha fokuset på rovdyrene, understreker det at MDG først og fremst er et storbyparti. Og et parti som vil føre god politikk for vårt fylke på Stortinget.

Dette, sammen med forslaget til nytt partiprogram, tydeliggjør at partiet tror at løsningen på klimakrisen er at vi alle bor oppå hverandre i byene og kjører kollektivt. Uten dynamikken mellom by og land, hvor også gårdbrukerne skal tilhøre et fellesskap, ha tilgang på kommunikasjon, utdanning og helse, vil vi få et samfunn som bare består av konsumenter, og som må konsumere varer som ikke er produsert på naturens premisser. Altså vi kutter globalt i de 15 prosent med utslipp fra persontransport, men øker utslippene fra den lange verdikjeden for mat og varer som står for inntil 40 prosent av utslippene.

Økologisk og bærekraftig produksjon krever mennesker som forvalter naturen, ikke hever seg over den og tror på at alt kan løses gjennom teknologiske løsninger.

MDG er et parti i vekst, uten en tydelig og samlende ledelse og uten gamle nestorer, det er et også et umodent parti som ikke greier å favne om meningsmotstand og se det som en styrke. Jeg har i det lengste valgt å bli, fordi jeg tror på at gjennom å la partidemokratiet virke over tid, vil vi styrke organisasjonen og partiet, og etter hvert gi oss gode nestorer vi kan samles om, og et mer erfarent parti som ser at en mer bedre tjent med å være et lag som bygger opp under hverandre, istedenfor å la skyttergravene styre debatten.

Men når holdningen «enten er du med oss, eller er du mot oss» får lov til å spre seg fra toppledelsen og ned, da har vi ingen sjanse til å bli det grønne partiet Norge trenger. Men vil fortsette å være et parti for de ekstreme interessene som ikke er opptatt av sammenhenger og helhet

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke