15. sep
NYBYGG: Hamarstua har kanskje den flotteste beliggenheten blant Hamars restauranter. Nå blir det nybygg her.
 
Derfor trenger Domkirkeodden nytt bygg
Anno Domkirkeodden er kåret til et av verdens vakreste museer. Rundt 40 000 besøker museet årlig, i tillegg til titusener som fritt bruker friluftsmuseet som rekreasjonsområde gjennom hele året.

Hamardomen med vernebygget er en nasjonal attraksjon, og en av Norges mest populære vigselsarenaer. Sverre Fehns verk Storhamarlåven – både arkitekturen og den kulturhistoriske utstillingen - er verdenskjent. Blant alle Hamars gode restauranter, er Hamarstua kanskje den med aller flottest beliggenhet.

Hvorfor er vi ikke fornøyd med dette? Vi ønsker museumslokaler vi kan fylle med nye, spektakulære utstillinger over temaer som Hamars byhistorie, Hedmarkens matkultur, landbruk og næringsmiddelproduksjon, Mjøsa, sport, musikk, ungdomskultur, draktskikk og byggeskikk. Vi ønsker å ta i bruk moderne teknologi som AR/VR. Vi ønsker å være relevante og fornyende, med flere temporære enn faste utstillinger. Stohamarlåven er fredet. Vi kan ikke flytte på én gjenstand. Det er ikke rom for nye utstillinger. Bygningen er særdeles uegnet for helårsdrift. Fredningen sørger for at slik vil det forbli.

Vårt publikum fortjener nye tilbud. Et helårsåpent museum med større rom for fornying, kan mye mer enn doble vårt besøk. Anno Norsk skogmuseum i Elverum har 100 000 besøkende.

Det er av arkeologiske hensyn svært strenge restriksjoner for bygging på Domkirkeodden. En reguleringsplan er under arbeid. Et enstemmig eiermøte i Anno har vedtatt å gi et nytt museumsbygg høyest prioritet. Målet er å få reist et nytt bygg til Hamar bys 175-årsjubileum i 2024.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke