16. sep
GRUNNBORINGER: Illustrasjonen viser i hovedtrekk i hvilke korridor jernbaneverket foretar grunnboringer i forbindelse med utredning av alternativ øst. Illustrasjonen er laget av jernbaneingeniør John Refseth.
 
Desinformasjon fra Folkeaksjonen
Geir Bjørnar Smebyes siste innlegg i HA framstår dessverre som nok et grunnløst angrep på dem som har kompetanse om samferdselsplanlegging.

Publisert: 13.okt.2015 04:00
Oppdatert: 13.okt.2015 08:48

I tillegg ser vi at den såkalte «Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone» ikke har ett eneste argument som kan tilføre jernbanediskusjonen noe nytt.

Likevel opptar Smebye en halv side i HA med sitt innlegg som følges med en illustrasjon som passer med deres skrekkvisjon om jernbane over Hamarbukta.

I altfor lang tid har styret i aksjonen hatt fritt spillerom med diverse selvkomponerte illustrasjoner som viser «geniale og nye» traseer som Jernbaneverket med sin kompetanse ikke har tenkt på.

Den mest alvorlige desinformasjonen mener vi er illustrasjonene over korridor øst som tegnes som en tynn strek utenfor boligbebyggelsen. Stasjonsområdet i korridor øst blir på ca. 100 mål ifølge Jernbaneverket, og flere titalls boliger vil bli direkte berørt. De avslører også med sin illustrasjon at de mener den fredete strandsonen ved Åkersvika ikke er en del av «deres strandsone»

Korridoren som Jernbaneverket har bestemt skal undersøkes nærmere med grunnboringer, går gjennom næringsbygg, boligområder, kulturområder og åkerland på Børstad. I tillegg vet vi at korridor øst betyr en ca. to kilometer lang bru minimum sju meter over gateplan fra Ottestad til Disen/ Børstad.

Når Smebye sier at aksjonens nei til vest ikke et ja til øst, opplever vi det som det reneste tøv. Dette betyr i klartekst at «Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone» mener at øst er både akseptabel og gjennomførbar.

Vi ser at Smebye, som påstår at han representerer ca. 4.000 personer, mener at det er et kommunestyrevedtak fra 2012 som gjelder for den pågående prosess om jernbanetrasé, ikke gjeldende vedtak fra juni 2015 om utredninger. Frekkheten ser ikke ut til å kjenne noen grenser. Vi tror dog ikke at disse underskriftene som er gitt for flere år tilbake, er fullmakter til å spre desinformasjon.

For Disen Hagebys Vel og Briskebyen velforening er det viktig å påse at prosessen er forankret gjennom politiske vedtak og at løsningene til slutt blir godt faglig begrunnet.

 
Artikkelforfatter: Audun Jensen.
Artikkelforfatter: Jan Larsen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke