Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Det å «gifte seg» og «ekteskap»

Publisert: 06.feb.2017 16:51
Oppdatert: 06.feb.2017 16:56

Vår klode er «befolket» med myriader av levende vesener. Skapt så ulike, men med en vesentlig likhet: Vesenene formerer seg, om enn på de mest ulike og rareste måter. Men nye vesener blir det, akkurat lik sine forgjenger-vesener. Bare vesenet mennesket står for forskjellen: For at formeringen av mennesket skal skje, på ærbart vis, har man innført religionene. Bibelen og Koranen, uttenkt av menneskehjerner og skrevet av menneskehender, foreskriver at kvinne og mann, slik de er skapt, skal vies av en prest. For at denne kvinne og mann skal kunne leve sammen. Og fremskaffe barn, deres aller viktigste oppgave i samlivet. Det er deres verdensansvar, ellers hadde mennesket vært utdødd for lengst.

På et merkelig og uforståelig vis, er noen vesener skapt ufullkomne. Mennesket har satt navn på dette, kvinner er skapt lesbiske og menn homofile. Deres tanker om sex er annerledes, noe de må leve med hele sitt liv. De innser sin forskjellighet, men ønsker så desperat å kunne leve slik de ser andre gjør. De som får barn – de som formerer kloden. Den så viktige måten.

Religionen er så tilpasningsdyktig: Det settes fram to stoler ved alteret, og de vies – i Guds navn – disse to kvinner, eller to menn. Selv om de går glipp av verdens viktigste oppgave: å formere verden. Dette savnet de aldri vil kunne få dekket.

For samfunnet er det store problemet, at disse også vil «gifte seg» og leve « i ekteskap». Men begrepene er jo opptatt, av de som formerer verden. Når slike mennesker har fått sine egne navn, lesbiske og homofile, kan ikke denne betente saken få løsning ved at det også lages eget navn på deres «gifte seg» og «ekteskapet»? Stor premie til de som har gode forslag. Enklest og riktigst vil det likevel være å benytte ordet «sambo» og «samboerskap», bekreftet med velsignelse ved alteret. Dette er jo samboerskap, benyttet av så mange?

For folk flest vil ikke ekteskap være «ekte» lenger, med denne blandingen. Selv mange prester vil vie, med en viss uvilje i seg, naturlig nok. De er jo bare mennesker. Og folket vil oppfatte dette gjort bare for syns skyld, for det gjøres jo mot naturens orden?

Mennesket gjør et unntak for seg, mens myriadene av klodens andre vesener, de må fortsette å leve. Med sitt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke