Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Det ansvarlige Hamar Høyre
Arbeiderpartiet er partiet for alle dem som mener at fellesskapet er best egnet til å løse de store samfunnsoppdragene.

Publisert: 25.mar.2015 04:00
Oppdatert: 25.mar.2015 15:37

MENINGER

Vi vil at hver skattekrone du betaler skal gå direkte til den tjenesten samfunnet tilbyr, det være seg barnehager eller eldreomsorg, uten at private hender skal forsyne seg av lasset underveis. Nettopp derfor er Arbeiderpartiet en så sterk tilhenger av offentlige velferdsgoder, ordninger som skal komme alle til gode, uansett «stilling eller stænn». Vi har grunnleggende tro på at sammen er vi sterkest, og det er slik vi vil ha det i fremtiden også.

I et tidligere innlegg i HA har jeg påpekt den systematiske forskjellsbehandlingen det er i finansieringen av private og kommunale barnehager, og at dette er en forskjellsbehandling som skyter fart med den Høyre-dominerte regjeringen. Jeg utfordret samtidig Hamar Høyre til å mene noe om dette, men venter fortsatt på svar.

Jeg tar dette som en bekreftelse på at det er helt greit for Hamar Høyre at barn i kommunale barnehager gis et barnehagetilbud som får dårligere kvalitet enn det tilbudet de private gir. Jeg tror velgerne vil merke seg dette.

Det Hamar Høyre imidlertid har skrevet (HA 27. februar) er at de vil jobbe for å innføre to barnehageopptak i året, og de vil øke voksentettheten i småbarnsavdelingene. De vil også øke ressursene til språkopplæring i barnehage og grunnskole, og de vil at nye faste ansatte i barnehagene skal ha fagbrev.

Til Hamar Høyres skribent kan jeg bare si velkommen etter, for her slår dere inn åpne dører. Et enstemmig kommunestyre i Hamar vedtok nemlig høsten 2013 en strategisk barnehageplan hvor disse tingene er listet. Det er så klart helt akseptabelt å gjenta gode saker, men å gjøre politisk vedtatte planer til sine egne og presentere det som om at dette er noe helt nytt, blir i drøyeste laget.

Når Hamar Høyre likevel har gjort dette, så kunne man i det minste fortalt velgerne hva prislappen er. Men nei, der holder man klokelig kjeft. Ikke et eneste ord om at alle de nevnte tiltakene vil belaste kommunens drift med over 10 millioner kroner, pr år!

Legger vi så til at Hamar Høyre profilerer seg som det økonomisk ansvarlige partiet, som blant annet vil redusere eiendomsskatten og fjerne aksjeutbyttet fra Eidsiva fra driftsbudsjettet, så kan en jo undre seg over hvordan Hamar Høyre skal få dette til å henge i hop. Ansvarlig er det ikke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke