Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Det både spares og ikke spares i Stange

Publisert: 07.mai.2019 13:30
Oppdatert: 07.mai.2019 13:49

Fredag 3. mai kunne vi lese i HA om at tidlig innsatsteam i Stange kommune legges ned på grunn av manglende videreføring av midler fra Fylkesmannen, og at Stange kommune selv heller ikke har lagt inn dette i sitt budsjett. Budsjett kan ramme hardt noen ganger, og denne gangen gjelder det nok en gang de mest sårbare og utsatte, nemlig barna våre. Det er skremmende å vite at et lavterskel tilbud som kan vise til gode resultater, og som når frem til målgruppen ikke blir videreført.

I artikkelen beskriver styrer Merete Nilssen fra Utsikten barnehage at de barna som har trengt ekstra oppfølging og støtte har fått hjelp og bistand øyeblikkelig fra tiltaksteamet, og at ved fjerning av dette tilbudet så må enn tilbake til henvisning gjennom HIPPT (Hamarregionens interkommunale pedagogisk psykologisk tjeneste), og eventuelt lang behandlingstid. Da blir det enda mer absurd å lese leserinnlegget fra ansatte selv i HIPPT i HA mandag 6 mai, hvor de beskriver at de stiller seg undrende til at blant annet Stange kommune ønsker å avvikle HIPPT som en tjeneste.

Grunnlaget for dette er at kommunene selv ønsker å tilrettelegge for at barn og unge skal få oppfølging og tilrettelegging innenfor det «ordinære» tilbudet. Jeg vil da anta at med dette mener en at barn og unge skal få dette i barnehagen og på skole. Det er uten tvil mange dyktige og kompetente fagpersoner som jobber med barn, men samtidig er det hevet over enhver tvil om at de barn og unge som trenger ekstra oppfølging i sin hverdag har behov for nødvendig kartlegging og systemematisk oppfølging, noe som det i dag ikke er ressurser eller kompetanse til å gjennomføre i skole eller barnehager.

På bakgrunn av dette har Tidlig innsatsteam i Stange vært unikt, da de innehar et tverrfaglig kompetanse, samt at de bistår raskt når det trengs. I 2009 kom det ut en NOU som heter « Det du gjør, gjør det helt-bedre samordning av tjenester for utsatte barn og unge». I denne rapporten presiseres det betydningen av tidlig innsats, og at det må være et tilgjengelig tilbud til barn og unge, og deres familier for å gi stabile og trygge rammer for positiv utvikling og vekst.

Vårt utgangspunkt er at fremfor å legge ned dette tilbudet, så burde det heller videreføres og utvikles med blant annet helsesøster og psykolog. Det må finnes en helhetlig plan, og akkurat nå mangler en dette i Stange kommune hvor de ønsker både å legge ned HIPPT og lavterskel tilbud som skal ivareta barn. Men vi får i det minste et flott kulturhus på Tingvold, for det er det penger til i budsjettet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke