17. sep
 
Det beste for byen er å ha stasjonen der den er

Publisert: 06.sep.2019 14:53
Oppdatert: 06.sep.2019 15:00

Byen vår er i forandring, med forandring i kø- og trafikkmønster. Forslag om enveiskjøring i Grønnegata vil øke trafikken i Storhamargata betraktelig. Trafikken er svært stor allerede, kvelds- og nattkjøring med høy hastighet er merkbar og belastende. Boligbyggingen i bydelen av Storhamargata er stor og voksende, det vil være greit å få fartsdempere her. Togstasjon øst vil ikke løse Hamars trafikkbilde. Jeg siterer Ole Jonny Trangsrud: «med jernbane Øst, vil svært mye av biltrafikk som skyldes togreiser,f orsvinne av seg selv». Jeg antar at vi som bor vest, nord og i sentrum vil fortsette å bruke toget.

Hvordan kommer vi oss til Øst? Buss med bytte og bil. Tilteisende må bruke transport for å nå sitt mål. Det beste for byen vår er å beholde stasjonen der den er i dag. Forslaget med dobbeltspor mellom byene er det gode alternativet. Slik vil vi beholde byen vår for fremtiden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke